Tallinna lennujaama miljoneid maksev turvauuendus intensiivistub

reis.postimees.ee
Uuendatud 1. veebruar 2024, 22:27
Copy
Turvakontrolli järjekorrad võivad kohati olla väga pikad ning lennujaamad püüdlevad erinevas tempos protsesside lihtsustamise poole. Foto Manchesterist 2022. aasta suvel.
Turvakontrolli järjekorrad võivad kohati olla väga pikad ning lennujaamad püüdlevad erinevas tempos protsesside lihtsustamise poole. Foto Manchesterist 2022. aasta suvel. Foto: Kuvatõmmis Facebookist / Dannar Leitmaa

Veebruaris vahetatakse välja seadmed kolmel turvakontrolli liinil.

Veebruarikuus lähevad Tallinna lennujaamas väljavahetamisele viiest reisijatel kaasasoleva pagasi kontrollimiseks mõeldud seadmest kolm. Masinate väljavahetamisega alustati juba 16. jaanuaril ning töid tehakse kahes etapis. Kogu reisijate turvalisuse ja teeninduse taseme tõstmise projekt läheb maksma 2,8 miljonit eurot ning tööd peaksid olema valmis aprilli alguseks. Lennujaama julgestusosakonna juht Tarvi Pihlakas lausub, et muudetakse ka julgestuskontrolli metoodikat ning selle tulemusena läheb julgestuskontrolli läbimine tulevikus kiiremaks ja lihtsamaks. Samas on veel ebaselge, mis reisijate jaoks täpsemalt muutub. Lennujaama selgitusel saab selle kohta täpsemaid andmeid anda siis, kui seadmeid ja protsesse on testitud ning kõik protseduurid transpordiametiga kooskõlastatud.

Helsingi Vantaa lennujaamas on turvakontrolli läbivail reisijatel alates läinud suvest võimalik endaga lennukisse kaasa võtta kuni kaks liitrit vedelikke, mis võivad jääda käsipagasisse. Ka ei pea Helsingi Vantaa lennujaamas julgestuskontrolli läbides enam kotist välja võtma elektroonikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles