ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Foto: Andres Raudjalg

Sellel nädalavahetusel saab Otepääl võistelda saunaskäimises. Lisaks toimub mitmeid põnevaid ühismatkasid ja kultuuriaasta üritusi. Kui kõht tühjaks läheb, tasub võtta suund Tartusse, kus algas restoranikuu. Vaata üle, mis üritused veel tulemas on ja vali oma lemmik!

Muusika

Tartus ja Tallinnas toimub sel nädalavahetusel kaks kaalukat kontserti. Esiteks Aavik Duo kontsert «Kontrastid», kus nad tutvustavad kolme erineva helilooja loomingut: Igor Stravinski, Robert Schumanni ja Einojuhani Rautavaara. Teiseks on võimalik minna kuulama Korsika vokaalansamblit Spartimu.

Tartu 2024

Kultuuriaasta algas suure avapauguga ja samamoodi see ka jätkub. Vaata selle nädala kultuuriüritusi Tartu 2024 kodulehelt.

Loodus

Tartu maakonnas Ahunapalu külas toimub sel nädalavahetusel üritus nimega Taliteed Ahunapalus. Sinna püstitatakse taliteede ajaloost rääkiv näitus (koostaja Valdo Praust) ja küttega telk, kus toimuvad temaatilised vestlusringid, varjudega vaatemäng-etendus ja esinemised. Juhendatud räätsamatkad toimuvad ümbritsevates soodes peituvatel ajaloolistel taliteedel. Huvilistel on võimalus sõita tõukekelkude ja hobureega, heade ilmaolude korral kerkib lumelinn.

Nagu alati, saab selgi nädalavahetusel minna ühismatkadele. Näiteks sulalume tõukekelgumatk Otepääl, koerarakendimatk Emajõe-Suursoos, kelgukoertega rakendisõit Kõrvemaal või Big4 suusasafari Soomaal.

Muuseumid, näitused

Eesti Vabaõhumuuseum ootab tähistama küünlapäeva. Muuseumi taludes näeb erinevaid küünlavalmistusmeetodeid ning saab tutvuda teiste küünlapäevakommetega. Kumus toimub aga perehommik.

Suurgildi hoones saab veel külastada näitust nimega «Miks Eesti ei ole kuningriik?». Paides asuvas Wittensteini tegevusmuuseumis on külastajatele avatud uus lõbus näitus «Kirjandustegelased Heli Männi kogust». Väljapanekus on populaarseid ja kuulsaid lasteraamatuid, mänge ja puslesid ja nende ainetel valminud erinevaid nukke.

Fotografiskas avatakse aga kauaoodatud Peter Lindberghi näitus «Olemise kergus». Ta on üks mõjukamaid tänapäevaseid fotograafe ja moemaailma legende. Lindberghi mustvalgetest piltidest sai alguse selliste supermodellide karjäär nagu Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford ja Christy Turlington.

Muu

Tartus algas restoranikuu «Maitsev Tartu» – terve kuu vältel pakuvad mitmed söögikohad erihinnaga menüüsid. Hea võimalus saada tõeline gurmee-elamus!

Suusasõbrad ei pea veel varustust nurka viskama – sel nädalavahetusel toimub Tamsalu-Neeruti maraton. Otepääl on tulemas aga Euroopa saunamaraton, kus 4-liikmelistel võistkondadel on eesmärgiks läbida viie tunni jooksul võimalikult palju Otepää piirkonna kaardile märgitud saunu.

Käimas on ka dokumentaalfilmide festival DocPoint, mis võtab fookusesse sotsiaalse, ühiskonnakriitilise ja päevakajalise dokumentalistika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles