TAPVALT OHTLIK Turiste hoiatatakse populaarsele saarele reisimise eest

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Bahama saared.
Bahama saared. Foto: Wirestock Creators / Shutterstock

USA saatkond Bahama saartel andis välja turvahoiatuse pärast seda, kui troopilises saareriigis on vägivalla hüppeline kasv toonud kaasa 2024. aasta algusest 18 mõrva.

USA saatkond Nassaus andis turvahoiatuse USA kodanikele, kuna Bahama saarte pealinnas on alates 2024. aasta algusest toimunud 18 mõrva. Peamiseks vägivallamotiiviks on olnud kättemaks.  

Reedel kandis USA välisministeerium Bahama piirkonna ka oma kõrgendatud riski ja ettevaatusega nimekirja, tõstes selle 3. tasemele. Turistidel soovitatakse hoida madalat profiili, olla teadlikud ümbritsevast ja mitte vastu hakata, kui neid pannakse ohtlikku olukorda. 

Bahama pealinn Nassau.
Bahama pealinn Nassau. Foto: Brookgardener/Shutterstock

«Vägivaldseid kuritegusid, nagu sissemurdmisi, relvastatud röövimisi ja seksuaalseid rünnakuid, esineb nii turismipiirkondades kui ka mitteturismipiirkondades,» seisis hoiatuses. «Olge valvsad, kui peatute lühiajaliseks puhkuseks üüripindadel, kus eraturvafirmad ei tegutse.»

Peaminister Philip Brave Davis ütles, et vägivaldsete kuritegude kasvuga võitlemiseks suurendatakse politsei kohalolekut ja rajatakse teetõkkeid. «Me ei riku kellegi kodanikuvabadusi, kuid tõenäoliselt on neil meetmetel mõju. See võib tekitada hilinemisi kohtumistele või muudele plaanidele, kuid see on väike hind, mida maksta.»

Allikad: Independent, DailyStar

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles