PILOODID SELGITAVAD Neid lihtsaid reegleid peaks järgima iga tubli reisija

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rohkem kui korra lennukiga reisinud inimesed teavad juba üsna hästi, kuidas peaks õhusõidukis käituma, kuid tihti tuleb reisijatele siiski meelde tuletada, milliseid reegleid ilmtingimata järgima peaks. Kogenud piloodid panevad inimestele südamele, et tark reisija võiks alati kinni pidada viiest lihtsast juhisest. 

Paljud reisijad võtavad lennukisse saabudes ja ennast istekohale sisse seades jalanõud jalast, et ennast reisil võimalikult mugavalt tunda. Siiski hoiatavad mitmed piloodid, et lennukis ei tasuks sokkis või lausa paljajalu ringi käia, eriti veel siis, kui reisija plaanib külastada tualetti. Lennukijuhid panevad inimestele südamele, et õhusõiduki tualetti peaks alati astuma jalanõudega, sest tualeti põrandad on üsna tihti veest märjad ja väga räpased.

Teiseks paluvad piloodid reisijatel kannatlikult oma kohtadel istuda. Üsna tavaline tegevus on aga paljudele reisijatele keeruliseks ülesandeks osutunud, sest pilootide sõnul kipuvad reisijad sel ajal, kui õhusõiduk lennuväljal õige väravani sõidab, püsti tõusma ja vahekäigus rahutult seisma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles