USKUMATU Alaska Airlinesi lennukist välja kukkunud iPhone jäi terveks

reis.postimees.ee
Copy
Lennuk kaotas deaktiveeritud varuväljapääsu ukse. Kõnealust varuväljapääsu Boeing 737-9 MAX tagumises osas ei pruugi lennukompaniid kasutada, kui lennukisse ei ole paigutatud maksimaalne võimalik arv reisijate istekohti. Alaska Airlines opereeris lennukit kolmeklassilisena.
Lennuk kaotas deaktiveeritud varuväljapääsu ukse. Kõnealust varuväljapääsu Boeing 737-9 MAX tagumises osas ei pruugi lennukompaniid kasutada, kui lennukisse ei ole paigutatud maksimaalne võimalik arv reisijate istekohti. Alaska Airlines opereeris lennukit kolmeklassilisena. Foto: National Transportation Safety Board / Wikimedia Commons

Asjatundjate sõnul leidub kilomeetrite kõrguselt kukkunud telefoni mittepurunemisele seletus.

Ameeriklane Seanathan Bates kinnitab ühismeedias X (varem Twitter), et leidis Alaska Airlinesi plahvatuslikult dekompresseerunud lennukist väljalennanud telefoni, vahendab Iltasanomat. Bates sõnul oli iPhone leidmise hetkel terve, pooleldi laetud ning sisaldas pagasikviitungit Alaska Airlines AS1282 lennu andmetega. 

Kui Bates helistas juhtumit uuriva riikliku lennuturvalisuse ametisse NTBS, kuulis ta, et üles on leitud teinegi lennukist välja lennanud telefon. Muuhulgas lendas plahvatusliku dekompresseerumise hetkel lennukist välja ka ühe lapse seljas olnud särk, mille õhurõhu järsk langus üle käte tõmbas. Väidetavalt kiskus rõhkude vahe pärani ka piloodikabiini ja reisijate salongi vahelise ukse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles