Qatar Airways keelas tuntud videoblogijal edaspidise reisimise

reis.postimees.ee
Copy
Tillukese maa kohta on Qatar Airways väga suur ja edukas lennufirma. Tavaliselt pälvitakse kiitust ning ootamatu kriitika viis kompanii nüüd meeleheitlike sammudeni.
Tillukese maa kohta on Qatar Airways väga suur ja edukas lennufirma. Tavaliselt pälvitakse kiitust ning ootamatu kriitika viis kompanii nüüd meeleheitlike sammudeni. Foto: Mercer MJ / Wikimedia Commons

Maailma üks kuulsamaid lennufirmasid reageeris valuliselt videole, mis paljastas Qatar Airways tualettide räpasuse ja muidki ebameeldivaid detaile.

Tuntud lennublogija John Cahill avaldas mõne aja eest kriitilise video Qatar Airwaysi Colombo-Doha lennult saadud negatiivsetest kogemustest. Viimase kuue aasta jooksul Youtube'is enam kui 650 lendu arvustanud Cahill kurtis näiteks, et stjuardessid olid reisjate suhtes ükskõiksed ega naeratanud neile uksel tervituseks ning lennuki tualettruumide põrandad olid kaetud uriiniga, vahendab veebileht Paddle Your Own Kanoo. Lennukite tualettide põrandale uriiniloikude tekkimine on reisijate varieeruvate kommete ja kognitiivsete võimete tõttu tavaline, kuid paremad (eeskätt Aasia) lennukompaniid teevad enamasti lennu ajal suuri pingutusi, et hügieenitase liiga nähtavalt ei kannataks.

Video, mis kannab nime «Qatar Airwaysi šokeeriv allakäik», võib leida Youtube'ist ning mõned päevad tagasi paljastas Cahill ka selle, kuidas reeglina kiitusega harjunud Qatar Airways püüdis teda pressireisi pakkumise präänikuga saada laitusvideot eemaldama, üritades siis (tagajärjetult) sundida ebameeldivat videot maha võtma Youtube'ist. Lõpuks teatati Cahillile, et ta pole nende lennukitesse enam teretulnud ja tema järgmine broneering on tühistatud ning makstud summa tagastatakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles