SINNA JA TAGASI Toidureisid ja reisiv toit

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Istanbulis saab maitsvalt söönuks vähem kui kolme euroga. 
Istanbulis saab maitsvalt söönuks vähem kui kolme euroga. Foto: Krister Kivi

Läinud nädalal jõudsin üle kuu Tallinna lennujaama, kus hiilgava tuleviku ootuses olid alanud ümberkorraldused: lounge oli kolitud remondi ajaks kitsukesele asenduspinnale, mitte-Schengeni osas renoveeriti tualettruume. Nägin ka armsat tuttavat, kes oli talvekaamose eest emigreerumas lõunameresaartele ning Istanbulini lendasime koos, kuid seal jäin temast maha.

Mul ei olnudki muud sihti kui Istanbul, öine buss Aksaray metroojaama, tagasihoidlik hotellituba ja ärkamine imaami igatseva laulu peale. Kuid ühes väikses restoranis, kus tänavale oli lohistatud ka kirevaid sohvasid, mõtestus kõik: ma olin tulnud sööma.

Toit on reisimise juures üks suuri motivaatoreid, igatsus Tai, Indoneesia, Nepali ja Mehhiko tänavarestoranide järele võib jääda hinge igaveseks. Ka Türgis on väga maitsev peaaegu kõik, ka tagasihoidlik oa- ja lihahautis, mis koos vürtsika ezme-salati ja äsja ahjust võetud kuuma leivaga läks maksma kokku 90 liiri (umbes 2,9 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles