NÄDALA REIS Etioopia – Aafrika algajatele

Copy
Aafrika on maailma noorima rahvastikuga kontinent, kus mediaanvanus 18 aastat.
Aafrika on maailma noorima rahvastikuga kontinent, kus mediaanvanus 18 aastat. Foto: Kadi Kuusk

Oodatud reis Lähis-Idasse jääb ära, kuid soov seiklema minna ei kao. Leian internetis surfates Etioopia reisikorraldaja, kirjavahetus sujub ning mõne päevaga saab põnev plaan paika. Viimasel õhtul enne ärasõitu saadab Armaye sõnumi, et annab kaheks nädalaks meie käsutusse oma parima autojuhi. Ja tõepoolest, Kinfe sõiduoskused tekitavad imetlust, hoolivus lisab turvalisuse.

Oktoober on Etioopia külastamiseks hea aeg; vihmaperiood on lõppenud ning loodus on suurte sadude järel lopsakas ja värviline. Saabume Marisega varahommikul Arba Minchi. Linn on Aafrika mõistes meeldejäävalt ilus, pakub kauneid vaateid Chamo ja Abaya kaksikjärvedele ning on igati sobiv koht, kust alustada rännakut Keenia piiril lookleva Omo jõe poole. Viljakat jõeorgu on mitmed romantikud nimetanud Eedeni aiaks, kuid see on liialdus.

Omo oru inimesed on väga vaesed; enamik neist on kirjaoskamatud, sest koolid on kaugel; sünnipäevad on kadunud aegade hämusse ning teadmine Etioopiast kui riigist paljudele veel uudis ja üllatus. Igapäevaelu on karm: põuad toovad kaasa toidunappuse. Sagedased piiritülid paremate rohumaade kasutamiseks ning vajadus oma peret ja karja kaitsta on muutnud rahva ettevaatlikuks ning teinud pea igast poisist ja mehest relvakandja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles