ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Jõuluürituste nimekiri on sel nädalavahetusel pikk. Ükskõik kus Eestimaa otsas asud, kindlasti leiad mõne laada, kontserdi või mõne muu vahva tegevuse, mis on üleni kullavammusesse või piparkoogihõngu mässitud. Vaata nimekiri üle ja vali lemmik välja.

Muusika

Jõulujazz raames saab võtta osa erinevatest kontsertidest. Reede õhtul toimub Jaani kirikus Rahvusooperi jõulukontsert, kus lisaks «Väikesele pidulikule missale» lauldakse armastatud jõululaule.

Eesti eri linnades saab sel nädalavahetusel osa Jõulugalast, kus astuvad üles Anett, Ola Onabulé ja New Wind Jazz Orchestra. Pühapäeval toimub Niguliste muuseumis Tallinna Poistekoori jõulukontsert.

Loodus

Kisub sulale, aga loodus on endiselt võrratu. Tule avasta seda ühistel matkadel. Näiteks valguskelgumatk Viimse Reliikvia radadel, laternamatk muinasjutumetsas, suusamatk Taageperas, koerarakendimatk Emajõe-Suursoo soosaartel või jalutuskäik metsas koos kelgukoertega.

Muuseum

Eesti Kaevandusmuuseumis saab võtta osa Jõuluprogrammist, Jõgevamaal toimub Jõulud Paunveres ning Rakvere Politseimuuseumis saab tähistada jõule koos Lõvi Leoga. ERMis aga toimuvad uued tuurid näitusel «Konrad Mägi. Seninägemata maalid».

Muu

Jõulürituste nimekiri on sel nädalavahetusel pikk. Väätsas saab näha jõuluaknaid ja võtta osa jõuluturust. Kuressaares toimub EHTNE Saaremaa jõuluturg ning Jõhvis jõululaat. Jõuluturud toimuvad veel Telliskivis, EKAs, Otepääl ja Pärnus.

Rakvere linnus muutub sel nädalavahetusel jõulumaaks, Viljandis tuleb üritus Jõulud ning Lottemaast saab hoopis Jõulumaa – osa saab võtta kõige vahvamast kogupere üritusest Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles