Brüssel: šokolaad, friikartulid ja nn inimloomaaiad

Copy
Belglased on suured maiasmokad.
Belglased on suured maiasmokad. Foto: Thea Karin

Thea Karin jagab nõuandeid Belgia pealinnas põneva päeva veetmiseks.

«Sina näed maailma läbi roosade prillide,» ütleb mulle mööduja rõõmsalt, kui jalutan kell neli hommikul Brüsselis väikese roosa kohvriga rongijaama Gare Centrali poole, et jõuda lennujaama. Brüsseli Grande Place'il ei ole küll midagi roosat, aga päikese käes kiiskaks fassaadide kuldsed kaunistused silmipimestavalt. Hommikul enne viit valgustavad neid laternad ja muudavad väljaku koidikueelses vaikuses romantiliseks. Grand Place'i ümbrus on naudingute paik, nii muusika kui õllede tõttu: neid saab valida kokku enam kui 600 sordi seast. Sisse saab astuda ka näiteks chocolaterie'sse või paar sammu edasi piparkoogipoodi la Belgique Gourmande, kus seintel on veel ka suured vanad piparkoogivormid. Proovida tasub ka piparkoogijäätist.

Kui londonlased kurdavad, et nende traditsioonilised pubid hakkavad kaduma ja «le fast food» hävitab traditsioonilised bistrood, siis otsekui möödunud aegade mälestuseks on Brüsselis veel alles vanamoodne kõrts nimega Au Bon Vieux Temps ehk head vanad ajad, kuhu tuleb vanas stiilis ka sularaha kaasa võtta, et näiteks tüüpilise Belgia kokteili Picon vin blanc (kohalik bitter, sidrunisiirup ja valge vein – toim) eest maksta saaks.

Märksõnad

Tagasi üles