ÜLEVAADE Millised jõuluhõngulised üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Tartu jõuluturg.
Tartu jõuluturg. Foto: Kaupo Kalda

Nüüd ei ole enam pääsu – see ja kõik tulevased nädalavahetused on täis jõuludega seotud üritusi. Meid ootavad festivalid, laadad, kontserdid, matkad jpm. Vaata nimekiri üle ja vali lemmik välja.

Loodus

Sel ja ka järgmisel laupäeval toimub Huskypargis kelgukoerte jõulumaa perepäev. Tallinna loomaaias saab võtta osa üritusest Retked õhtuhämaruses, Pirita jõe ürgorus minna Päkapikumatkale ning Anija vallas avatakse Small Laplandi jõulumaa. Siis saab minna veel Emajõe-Suursoo soosaartele koerarakendimatkale, Taevaskojas valguskelgumatkale ning Paide kandis Valgma valgusrännakule.

Muusika

Käimas on Jõulujazzi festival, Eestis toimuvad Viini Filharmoonia Straussi Orkestri konterdid ning Pärnu Linnaorkester annab kontserdi «Sammalroheline linnutee». Tartus on tulemas Talvine Tantsupäev, Tõrvas esineb Metsatöll ning Fotografiskas annab kontserdi Prantsusmaa parim naisartist Pomme.

Muuseum, näitused

Reedel ootab külastamist Jõulud Paunveres (toimub ka järgmisel ka ülejärgmisel nädalal) ning Kultuurikatlas toimub Eesti muuseumipoodide jõuluturg. Jõuluhõngulises keskkonnas saab kingikotti valida kauneid trükiseid, pilkupüüdvaid disaintooteid, maitsvat põskepistmiseks, vahvaid mänguasju pisematele ja palju muud. Kogu päeva pakutakse külastajaile saalis publikuprogrammi, milles osalevad muuseumid saavad tutvustada uusi näitusi ja rääkida uutest põnevatest projektidest. Samuti on kohapeal avatud kohvik.

Muu

Värskas toimub Jõululaat, Võrus Talvefestival, Väätsas üritus jõuluaknad ja jõuluturg. Väga huvitav on jõuluhõnguline virtuaalrännak ja šokolaadituur, põnevust jagub ERMi jõululaadal, külastajaid ootab Rakvere Pikk Jõulutänav. Saaremaal on tulemas EHTNE jõuluturg, Hiiumaal Glögikohvikud ja Kuremaa lossis jõuluturg. Tallinnas saab pühapäeval minna EKA jõuluturule – nii praegused kui ka endised Kunstiakadeemia õpilased pakuvad imelisi tooteid oma ainulaadse eesti disainiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles