TEADLASE AVASTUS Lapse esimene jonnihoog lennukis juhtub täpselt nii mitme minuti pärast

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Andrey_Popov / shutterstock

Kujuta ette olukorda. Oled lennukis istet võtnud, et minna oma väljateenitud puhkusele. Lennuk hakkab õhku tõusma ja sa sulged silmad, et need mõne tunni pärast uuesti avada kauaoodatud sihtkohas. Aga ei, kus sa sellega. Laps sinu taga kukub jonnima nii kuis jaksab ja taob jalgadega trummisoolot vastu sinu tooli selga. «Tore algus puhkusele,» mõtled endamisi. Kuid siin on üks hea uudis nii lastevanematele kui ka kaasreisijatele — Oxfordi professor on välja töötanud valemi, mis näitab, millal esineb lapsel kõige tõenäolisemalt jonnihoog. Pane nüüd tähele, sest seda teades saad ehk lennukis vältida ebameeldivat olukorda!

Uuringutest selgus, et 63 protsenti vanematest tunneb muret lastega lennukis reisimise pärast. Sel põhjuselt töötas Oxfordi professor Tom Crawfordi välja matemaatilise valemi, mille abil ennustada laste jonnihooge, ja uuris, mis on nende peamised põhjused, vahendab New York Post.

Uuringud näitasid, et tõenäoliselt esineb laste esimene jonnihoog 27 minutit ja 48 sekundit pärast lennuki õhkutõusmist. Kusjuures iga jonnihoog kestab keskmiselt 15 minutit ja kuus sekundit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles