Riia avas pühadehooaja jõuluturgude ning ülelinnalise valgusinstallatsiooniga

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Riia jõuluturg.
Riia jõuluturg. Foto: LiveRiga

3. detsembril muutus Läti pealinn Riia meeleolukaks jõululinnaks. Avatud on jõuluturud Doma väljakul ja Kalnciema kvartalis. Lisaks laiub 24 hektaril ligi 700 skulptuuriga valgusinstallatsioon.

Traditsiooniline jõuluturg Doma väljakul on avatud 3. detsembrist 7. jaanuarini. «Kuigi konkurents on naaberriikides kõva, siis Riia vanalinna suurimat jõuluturgu on nimetatud üheks autentseimaks Euroopas. Samuti on see juba viiendat aastat valitud Briti postiettevõtte Post Office jõuluturgude analüüsi järgi parima hinna kvaliteedi suhtega sihtkohaks,» sõnas Riia investeerimis- ja turismiameti tegevjuht Fredis Bikovs.

Turul avatakse jõuluvana maja, kus lastel on päkapikkude seltsis võimalus saata kirju otse Lapimaale. Jõuluturu juurde kuuluvad ka maitseelamused. Valikust leiab nii erilisi kokteile, maiustusi ja tänavatoitu kui traditsioonilist Läti kööki. Lisaks loovad reedest laupäevani turul meeleolu erinevad esinejad ning valikus on kohalik käsitöö.

Jõulukuu laupäevadel kell 10–16 on lisaks avatud ka juba 15 aastat tegutsenud Kalnciema kvartali turg. Kohalikud käsitöömeistrid ja kaupmehed müüvad seal oma originaalseid ja tähendusrikkaid kingitusi ning mitmesuguseid hõrgutisi.

«Sel aastal tasub lisaks Doma väljakul ja Kalnciema kvartalis asuvatele jõuluturgudele külastada ka Riia jõulutulede rada. Valgusrada on 24 hektaril ning ligi 700 valgusinstallatsiooni paneb pimedas särama Riia kanali kaldad ja erinevaid linnapargid,» lisas Bikovs.

Valgusinstallatsioon
Valgusinstallatsioon Foto: LiveRiga

1. detsembrist kuni 5. veebruarini saab tulede säras jalutada kolmes eri pargis: Ooperi pargis, Bastejkalnsi pargis ja Kronvaldsi pargis. Jõulutulede raja kõige suurejoonelisem vaatamisväärsus on Läti rahvusooperi kõrval asuv 11 meetri kõrgune valgusskulptuur «Kuu», mille juurde on ehitatud ka spetsiaalne platvorm, kust avaneb linna kõige maagilisem vaade.

Tänavu on esimest korda avatud Mežapargi Valguste aed, kus asub «Lumivalgekese ja seitsme pöialpoisi» muinasjutumaailm. Lisaks tuttavaid tegelasi kujutavatele installatsioonidele saab pargis näha näiteks laulvat jõulupuud, lastele on välja mõeldud erinevaid mängulisi tegevusi ning muidugi leiab pargist rohkelt kohti selfie'ide või perepiltide tegemiseks. Valguste aed jääb avatud 3. märtsini.

Lisainfo jõulutegevuste kohta Riias leiab SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles