ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Tallinna jõuluturg.
Tallinna jõuluturg. Foto: Sergei Zjuganov

Nädalavahetusel avatakse üle Eesti jõuluturud. Lisaks on võimalus võtta osa ühismatkadest ja külastada põnevaid näitusi. Vaata nimekiri üle ja vali lemmik välja.

Loodus

Tallinnas loomaaias toimuvad retked õhtuhämaruses. Loodusmatkadest ootavad veel valgusretk metsarestorani, Taevaskoja avastusretk e-fat ratastel, Loksa Elamusretk ning kelgukoertesõit Kõrvemaal.

Muusika

Suure Muna kohvikus tuleb advendikontsert, Kultuurikatlas käib Jõulujazz festival ning Tartus tuleb Salongikontsert «Dänkki Briha». Ülikoolilinnas on käimas ka Jõulumuusika festival «Kirikupühad Maarjamaal».

Reedel külastab Tallinna maailma edukaim koor Gregorian ning laupäeval esineb Tondiraba jäähallis Till Lindemann ning Roelas toimub Virumaa Muusikafestival: Advendikontsert.

Jõulud

Sel nädalavahetusel avatakse Tallinna jõuluturg, Raplamaal toimub üritus Piparkoogi Kuningriik ning Paluküla Mäe talus saab külastada jõulumaad. Lisaks avatakse jõululinn Tartus ning jõuluturg koos advendikohvikutega Paides.

Kuressaares saab võtta osa jõuluturust nimega EHTNE Saaremaa. Anija mõisas on avatud jõulumaa ning Tallinna kesklinnas saab külastada näitust «Piparkoogimaania». Jõulud on käimas ka Oskar Lutsu majamuuseumis ning Tartus spordimuuseumis, kus on avatud Maagiline päkapikumaa.

Muuseumid

Adamson-Ericu muuseum tähistab sel nädalavahetusel oma 40. juubelit! Kadrioru kunstimuuseumis saab osa võtta töötoast ning Vabamus on avatud näitus «Välja ahju tagant!», mis tutvustab Eesti naisliikumiste ajalugu viimase 150 aasta jooksul.

Muu

Narvas toimub Eesti Ööjooks, terve nädalavahetuse toimuvad Tallinna vanalinnas Valgusetendused nimega «Metsikult valge» ning Toomemäel Tartus saab võtta osa advendiaja laternamatkast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles