ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Nädalavahetusel saab osa juba esimestest jõululaatadest. Lisaks juurde ühismatkasid ja kultuuriüritusi. Vaata nimekiri üle ja vali lemmik välja.

Loodus

Viimase nädala külmakraadid on toonud meile mitmetesse kohtadesse ilusa uisujää. Mine proovi ühist uisumatka Rubina soo rabalaugastel, esimese jää räätsamatka Meelva laugastel või uisupiknikku koos laternatega. Häid soovitusi turvaliseks looduses uisutamiseks leiab siit.

Siis on võimalik minna kelgukoertega FAT-tõukeratta seiklusele Kõrvemaale, Teaduskohviku matkale Äntu järvede äärde, pühapäeva hommiku räätsamatkale, jalgsiretkele Emumäele ja tõukekelgumatkale Otepääle.

Muusika

Käimas on Eesti Muusika Nädal – toimuvad mitmed kontserdid. Tallinnas Vene Teatris tuleb Elektroakustilise muusika festival ning Eesti Kunstiakadeemia aatriumis kõlavad Peep Sarapiku Kellamissa ja Pärt Uusbergi Laulud.Festival CREDO kutsub kontserdile «Ave Maria». Niguliste kirikus - imeline sopran maailmalavadelt Elina Nechayeva ja suurepärane pianist Auli Teppo.

Eesti erinevates linnades toimuval festivalil ORIENT et OCCIDENT astuvad üles oma ala meistrid Indiast,Taanist, Norrast, Iraanist ja Eestist Euroopa keskaja muusika ja sellest inspireeritud kompositsioonid ja koreograafia, hindustani klassikaline muusika põimituna eesti muusikaga, pärsia klassikaline ja sufi muusika ning meditatiivne pöörlemine.

Muuseumid

Mine külasta mõnda muuseumit. Näiteks Tervisemuuseumi näitus «Uneversum. Unest ja magamisest» väärtustab und kui füüsilise, vaimse ning emotsionaalse stressi leevendajat ja võimekuse taastajat.Eesti Rahva Muuseumis toimub tuur näitusel «Konrad Mägi. Seninägemata maalid».

Muu

T1 kaubanduskeskuses on tulemas Rahvusvaheline jõulubasaar ning Lõuna-Eestis Kagukeskuses UMA MEKK jõululaat.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles