«Itaallased hüüavad «buon giorno!» või «ciao!» kõige ilmekamal moel ning see toob alati naeratuse näole ja sooja tunde südamesse. Nüüd kodus olles, kui sellele reisile mõtlen, siis naeratan endamisi. See reis andis mulle jõudu trotsida novembrikuu pimedaid õhtuid,» meenutab lauljanna Inga Kaare, kes külastas Itaalias meeleolukat trühvlifestivali.

Plaan Itaaliasse minna oli Inga peas tiksunud juba talvest saati, kui tema lähedane sõbranna Tähte Piedmonte piirkonda maja ostis. Sõbranna saatis talle oma rõdult tehtud pilte, millelt oli näha hingematvat vaadet ning taamal paistvaid Alpe. Tähte pildid olid niivõrd veenvad, et oktoobri teises pooles jõudis Inga oma unistuse teoks teha ja talle külla minna.

Veini voolab lausa ojadena

Piedmonte on Prantsusmaa ja Šveitsiga piirnev Itaalia piirkond, mis asub Alpide jalamil ning mille keskuseks on linn nimega Torino. Inga esimeseks peatuspaigaks sai aga Torinost 80 kilomeetrit edasi asuv Alba linn, kus ta üüris endale pisikese elamise täpselt vanalinna keskel. «Alba on umbes Pärnu suurune linn, mis on tunnistatud UNESCO gastronoomia loomelinnaks. Sel aastal toimus seal juba 93. rahvusvaheline valge trühvli festival,» selgitab Inga.

Suurejooneline festival algab oktoobri alguses ja kestab kuni detsembri alguseni. Põneval sündmusel saab maitsta ja ka osta Langhe, Roero ja Monferrato metsadest pärit hinnalisi trühvleid, vaadata põnevaid etendusi ja võtta osa töötubadest ning seminaridest. Mõnusatest maitsetest seal puudust ei ole, sest lisaks erinevatele tegevustele, saab seal proovida suurepäraste kokkade gurmeeloomingut sinna juurde kuuluvate Piedmontes valmistatud veinidega. Meeliülendavaid maitseid on festivalil rohkem kui veel – veini voolab lausa ojadena ning terve linn on täitunud trühvli luksusliku aroomiga.

Kommentaarid
Copy