NÄDALA REIS Maanteed pidi lõunamaale

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Liepājat tuntakse igavese tuule linnana, kuid arhitektuur on kohati väga lõunamaine. Esiplaanil oivaline hommikusöök nelja euro eest.
Liepājat tuntakse igavese tuule linnana, kuid arhitektuur on kohati väga lõunamaine. Esiplaanil oivaline hommikusöök nelja euro eest. Foto: Krister Kivi

Lääne-Lätis seigeldes leiab eest Suur-Pärnu, Pisi-Viljandi ja Teise Narva.

Juba ammu enne Pärnut lahkub Lux Expressi buss kunagisest Eestimaa kubermangust ja hakkab mõõtma iidse Liivimaa teid. Pole ehk kohatu meenutada, et tee viib esmalt Riiga, Baltimaade igavesti suurimasse linna. Kuid mitte Riia oma kuningliku ooperiteatriga pole seekord tõeline sihtmärk ega ka mitte piltpostkaartlik ja taevasse tõusnud kinnisvarahindadega Jūrmala Riia külje all. Tee viib edasi üsnagi Leedu piiri lähedal paiknevasse ranna- ja sadamalinna Liepājasse, mis meenutab mulle kohemaid Pärnut. Seegi on ehk inimlik – tõmmata välismaal paralleele kodusega.

Ent Liepāja tundub suurem – kohati kuni 80 meetrit lai, suurte düünide ja valge liivaga rand – ning ka odavam. Kus, öelge, võiks Eestis saada napi nelja euro eest kaks armastusega tehtud käsitööpirukat (üks neist muide seentega) ja klaasi apelsinimahla?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles