ÜLEVAADE Põnevad üritused, mis sel nädalavahetusel üle Eesti toimuvad

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Tiina Männe

Nädalavahetusel saab siin-seal hästi süüa, toimub mardilaat ning mitmed huvitavad loodusmatkad, mis inspireeritud isadepäevast. Vaata nimekiri üle ja vali lemmik välja.

Toit

Ida-Virumaal käib restoranikuu Maitseseiklus, mille raames pakuvad erinevad söögikohad erimenüüsid eriti magusate hindadega. Vaata, kes osalevad ja mine nautima. Sarnane üritus toimub ka Pärnus – restoranide nädal.

Muusika

Tartu Jaani kirikus esineb vaimuliku muusika festivali Credo raames Gruusia meesansambel Musikeli. Rakveres toimub kultuurifestival, Viljandi pärimusmuusika aidas esineb Siiri Sisask ning Pärnu kontserdimajas tuleb Heidy Tamme 80 galakontsert-sõu.

Vändra alevis Lüdigi saalis toimub reede õhtul Rita Ray & Johannes Laas duo kontsert. Arvo Pärdi keskuses esineb noor eesti pianist Tähe-Lee Liiv ning Narvas Geneva kontserdimajas toimub XXIX rahvusvaheline Jevgeni Mravinski nimeline muusikafestival.

Loodus

Sel pühapäeval on isadepäev ning mitmed loodusüritused on just sellest inspireeritud. Nõmmeveskis toimub «Isadepäeva luure», Tallinna lähedal saab osa võtta isadepäeva Ubari köiematkast järsakutel ning Glehni lossi metsades toimub «Isadepäeva müstiline seiklus».

Lisaks toimub Taevaskojas e-fat-ratastel avastusretk ning Kõrvemaal fat-tõukeratta seiklus kelgukoertega.

Muuseum

Rakveres toimub loeng Kaja Visnapuu «Vennad Adoffid Adoffi tänavalt». Tartu ARS keraamika eramuuseumis saab näha püsiekspositsiooni ning vabaõhumuuseumis võtta osa üritusest «Sanditades rõõmsaks ja reipaks!».

Tallinna kesklinnas on võimalus minna vaatama näitust «Urve Küttner. Kristallisatsioonid» ning Vabamus on näitus «Välja ahju tagant!».

Muu

Käib Pimedate Ööde filmifestival ja kinofestival KinoFF. Unibet Arenal toimub mardilaat ning Värskas tuleb nahtsipäeva laat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles