SINNA JA TAGASI Maadeavastaja märkmed

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Rannabaar Cayo Caulkeri atollil Belize'i ranniku lähedal. 
Rannabaar Cayo Caulkeri atollil Belize'i ranniku lähedal. Foto: Sergio Tapia/Zuma Wire/Scanpix

On inimesi, kel tung ringi liikuda veres. Nad lihtsalt peavad seda tegema nagu osa haisid, kes ujuvad magadeski, et mitte lämbuda. Sajandeid tagasi said seda tüüpi inimestest hulkurid, meremehed, kuulsad maadeavastajad. Kuid nüüd on inimjalg jõudnud kõikjale, kui jätta kõrvale mõned mäetipud ja tükid eluks sobimatutest polaarpiirkondadest.

Nagu võib lugeda Nädala seekordses reisiloost, viisid Eesti ehk ühed tuntuimad rändurid Tiit ja Maris Pruuli koos kompaniiga purjekal Admiral Bellingshausen Eesti lipu esimest korda läbi Loodeväila, enamiku aastast kinni jäätunud veeteest karmis Arktikas. Neile, keda jäämäed hirmutavad, leidub aga troopilistel laiuskraadidel küllap hulk isiklikult avastamata sihtpunkte.

Otsustasin hiljuti minna Belize’i, tillukesse Kesk-Ameerika riiki, millest ma peaaegu midagi ei teadnud. Mõjutas ka asjaolu, et sain Brasiiliast kohale lennata vaid väheväärtusliku Delta Skymilesi 22 500 punkti ja 34 euro eest. See oli suur vedamine, sest märksa enam oleks maksnud kaks lendu (Sao Paulo – Atlanta ja Atlanta – Belize City) eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles