VIDEO Riia lennujaam saab uue reisiterminali

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Riia lennujaama uue reisiterminali visuaal.
Riia lennujaama uue reisiterminali visuaal. Foto: Publicitātes foto

Riia rahvusvaheline lennujaam kuulutas välja ehitushangete esimese vooru uue reisiterminali rajamiseks, mille maksumus on hinnanguliselt 167 miljonit eurot, teatas lennujaam 3. novembril.

Hanke eesmärk on valida ehitaja uuele reisiterminalile, pagasikäitlus- ja sorteerimiskompleksile, juurdepääsuteedele, mitmekorruselisele parklale ning lennujaamaühendusele Rail Balticu jaamaga. Konkursile on oodatud nii kohalikud kui välismaised ettevõtted.

Lennujaam teatas, et taotlejate minimaalne aastane netokäive kolmel eelmisel aastal peab olema vähemalt 60 miljonit eurot ning ettevõtted peavad suutma näidata tugevaid finants- ja majandusnäitajaid. Nõuete üksikasjad leiab SIIT.

Kvalifikatsioonivooru taotluste esitamise tähtaeg on 13. detsember kell 14.00 Riia aja järgi.

Uue terminali ehitusalune pind on 45 000 ruutmeetrit, ehitusmaksumus on hinnanguliselt 167 miljonit eurot. Uue terminali ehitustööd peaksid algama 2024. aasta kolmandas kvartalis ja valmima 2028. aasta lõpuks.

Ehitus peaks toimuma mitmes etapis, et Riia lennujaam saaks ehituse ajal täisvõimsusel töötada.

Projekti rahastatakse Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga, teiste rahvusvaheliste finantsasutuste ja krediidiasutuste vahendite kaasamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles