ÜLEVAADE Neist üritustest ei taha sa sel nädalavahetusel kindlasti ilma jääda!

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Nädalavahetusega saab alguse mitu pikka ja head üritust – näiteks restoranidekuu Ida-Virumaal ja PÖFF. Lisaks tuleb mitmeid teisi häid üritusi. Vaata nimekiri üle ja vali lemmik välja.

Toit

Gurmaanidel on sel kuul valikut küllaga. Ida-Viru maitseseiklus kestab lausa terve novembri – restoranides erimenüüd, head hinnad ja maitsev kõhutäis. Tallinnas tuleb samuti restoranide nädal. Lõuna-Eestis aga üritus «Metsast taldrikule». Raplamaal Atla mõisas oodatakse kõiki Piparkoogi kuningriiki, kus õpetatakse valmistama reljeefseid piparkooke keraamiliste vormidega, tutvustatakse piparkoogi ajalugu, toimuvad seiklusmängud jpm.

Muusika

Mari Jürjens annab Kõmsi mõisas hingedeaja kontserdi. Põlvas esineb Ivi Rausi trio ning Estonias saab kuulata viiuldajat Hans Christian Aavikut. Narva Rugodivi kultuurimajas esineb Prime Orchestra ning Alexela kontserdimajas annab kontserdi uue põlvkonna orkester Lords Of The Sound, kavas «The music of Hans Zimmer».

Loodus

Grupimatkade fännidele on sel korral mitu head valikut: mine lõhekudemise vaatlusretkele, pühapäeva hommiku räätsamatkale või Iisaku elamusretkele. Lisaks toimub veel kelgukoerte ja fat-tõukeratta seiklus.

Muuseum

Kadrioru kunstimuuseumis ootab huvilisi avatud töötuba, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis on näitus «Uneversum. Unede torn» ning Eesti Kunstimuuseumis lõppeb varsti näitus «Michel Sittov Põhjas?» Viimasele saab minna koos kuraatoriga.

Pärnu muuseumis on näitus «Teatrinukkude võlumaailm» ning Põhja-Tallinnas Artdepoo galeriis on väljapanek nimega «Sitta sellest sitast tundest!». Näitus on valminud koostöös Kalaus galerii ning psühhiaatria ja psühhoteraapia keskusega Sensus.

Muu

Algab Pimedate Ööde filmifestival, mis toob maailmakino värskemad ning haaravamad palad ühes rahvusvaheliste filmitegijatega koju kätte. Nädalavahetusel toimub PROTO avastustehases aga leiutajate festival – üritus, mis ühendab teaduse, kunsti ja tehnoloogia ning avab ukse leiutamise võluvaks maailmaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles