Karvad ja suled, sädelus ja kehamaalingud, kostüümid, mida ei oskaks ettegi kujutada ning vallatud peod. Just nii on viimased nädal aega tähistatud Floridas, Key Westis, igaaastast suursündmust Fantasy Fest. Nagu nimiga ütleb, on tegemist festivaliga, kus fantaasial puuduvad igasugused piirid. Vaata videost lähemalt! 

Et saada paremat aimu parajalt metsikust sündmusest, kerime ajarattal natuke tagasi.

1970. aastatel oli Floridas, Ameerika Ühendriikides, seisaku periood. Turiste oli vähe ning ärid sulgesid järjest oma uksi. Grupp kohalikke ettevõtjaid hakkasid nuputama, kuidas tuua Floridasse tagasi külastajad ning koos nendega melu. Kasutades ära Halloweeni populaarsust, tulid Bill Conkle, Tony Falcone, Joe Liszka ja Frank Romano ideele panna alus uuele traditsioonile, mille keskmeks on ekstravagantsed kostüümid ning metsikud peod. Nii toimuski esimene Fantasy Fest 1979. aastal ja on sellest ajast saati iga aasta oktoobri viimasel nädalal meelitanud Floridasse Key Westi tuhandeid külastajaid üle kogu ilma. 

Fantasy Fest 2023, Key Westis, Floridas
Fantasy Fest 2023, Key Westis, Floridas Foto: Christin Krass

Nii nagu igal USA osariigil on oma maine, on Florida tuntud eelkõige kui imelise rannaparadiisina, kuhu on vanaduspõlve tulnud veetma pensionärid, kes on elu jooksul korraliku varanduse kokku ajanud. Nii on ka Key Westist, Ühendriikide lõunapoolseimast tipust, saanud üks neist pensionipõlve paradiisidest. Kinnisvara hinnad on siin üüberkallid, rääkimata majutushindadest, mis küündivad 1000 dollarini ühe öö kohta. 

Foto: Christin Krass

Kuid tagasi festivali juurde. Kuna Key Westi elanikkond on suuremas osas vanem põlvkond, on Fantasy Festi puhul tegemist justkui täiskasvanutele mõeldud mängumaaga, kus peomeeleolus tänavad täituvad ekstravagantsete kostüümidega, mille valmistamiseks on kõvasti vaeva nähtud...või siis mõne kostüümi puhul mitte nii väga (ka peaaegu täiesti alasti inimesi on tänavatel näha. Ja, oi, kui palju veel!) Seega, pea 27 tuhande elanikuga linnast on oktoobrikuu lõpuks saanud lõbus mängumaa, täis kostümeeritud ja paljaid inimesi, kellel nägu naerul ja jalg tantsimisest villis. Mis nii viga vanduspõlve veeta! 

Foto: Christin Krass

Olen väisanud erinevaid paraade ja festivale maailmas küll, kuid nii lahedaid kostüümides ja kehamaalingutes tegelasi, ei ole ma varem näinud. Müts maha nende ees, kes on asjale nii suure pühendumusega lähenenud! Lisaks nädalapikkusele tänavaparaadile, toimub päeva jooksul hulganisti basseinipidusid ja muid üritusi. Hilisematel öötundidel avavad klubid oma uksed peolistele, kes on tulnud osa saama ka erinevatest fetishipidudest. 

Loe ürituse kohta rohkem siit! 

Kommentaarid
Copy