ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Renee Altrov

Nädalavahetus toob meieni mitmed loodusmatkad, moe- ja spordiüritused ning muidugi restoranide nädala pakkumised mitmes eri paigus!

Käib Eesti pikim ja mitmekesiseim kultuuriüritus Nargenfestival, mille programm hõlmab mitmekesist valikut esinejaid, alates säravatest noortest talentidest kuni rahvusvaheliselt tuntud virtuoosideni.

Toidunautlejad saavad veel osa võtta restoranide eripakkumistest nii Lõuna-, Lääne- kui ka Põhja-Eestis: käivad Otepää Maitsed, «Lahemaa restoranide nädal koos sõpradega 2023» ning Hiiumaa restoranide nädal.

Moesõbrad kogunevad Tallinn Fashion Weeki üritustel, spordisõbrad aga Saaremaa kolme päeva jooksul.

Loodus

Põhjast on saabunud meile linnuparved, mõned neist jäävad siia talvituma, mõned neist jätkavad teekonda. Lagled ja haned koguvad veel põldudel toiduvarusid ning valmistuvad edasirändeks. Aedadesse on saabunud erinevad siidisabad, et siia talvituma jääda.

Kas sa teadsid, et Põõsaspea neem, Eesti mandriosa loodepoolseim neem, on Põhja-Euroopas kõige parim koht arktiliste läbirändavate veelindude vaatlemiseks? Sel pühapäeval saab minna Eesti Ornitoloogiaühingu esindajatega sinna auli vaatlema. Kohal on ka giid, kes teab asjast palju.

Veel on võimalik minna jalgsimatkale Emajõe-Suursoo kadunud talukohtadesse ja teedele, kanuumatkale Halliste ujutusalale, päikesetõusu jalgsimatkale Kõrvemaa looduskaitsealale, Ohepalu elamusretkele ning E-fat-ratastega matkama Männikule.

Vaata teisi loodusturismi ühingu matkasid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles