Ligi pooled prantslased on valmis piirama lubatud lennureise neljale kogu elu jooksul (1)

reis.postimees.ee
Copy
Air France ülehelikiirusega reisilennuk Concorde tegi oma viimase lennu novembris 2003. Sellest ajast on inimeste peades palju muutunud.
Air France ülehelikiirusega reisilennuk Concorde tegi oma viimase lennu novembris 2003. Sellest ajast on inimeste peades palju muutunud. Foto: Alexander Jonsson / Wikimedia Commons

Enim omab mõte toetust noorte seas: kuni 24-aastastest toetas lendude drakooniliselt ranget piiramist 59%.

41 % küsitletud prantslastest pooldab mõtet, et inimese poolt elu jooksul tehtavate lennureiside arv võiks olla piiratud neljaga, vahendab Eesti reisiportaal Trip. 64% prantslasi oli valmis lennureisimist ökoloogilistel kaalutlustel lihtsalt vähendama. Kuid kui elu jooksul teha lubatavate reiside arvuks oleks neli, oleks populaarseim sihtkoht Ameerika maailmajagu: USAsse tahaks oma kvoodi sees reisida 31% küsitletuid, Kanadasse 14% arvamust avaldanutest ja Brasiiliasse 3% vastanuist. Aasiasse tahaks minna 39%, kusjuures seal oli populaarseim riik Jaapan (13%), millele järgnesid Tai (4%) ja Hiina (4%). Kolmandale kohale jäi maailmajagudest Aafrika, kus populaarseim lennusihtkoht oleks Reunioni saar (6%). Okeaaniasse reisiks 25% küsitletuid ning seal oli armastatuimaks sihiks Austraalia (11%). Lähis-Ida pidas rangete reisipiirangute tingimustes lendamisvääriliseks 3% vastanuid.

Prantsusmaal ollakse riiklike karmide valikutega harjunud, juba on piiratud lühimaalendude korraldamist eeldusel, et kahe linna vahet saab mõistliku aja jooksul läbida rongiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles