ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Virgo Haan

Nädalavahetus toob meieni mitmed loodusmatkad, huvitavad näitused, muusikaüritused ja head pakkumised restoranides. Vali oma lemmik välja ja mine kohale!

Loodus

Loodus kutsub – mida võiks ette võtta? Rummu karjääris toimub sel nädalavahetusel öine avastusretk valgusparvedel, Ristnas süstasurf, Koitjärve rabas põlislooduse nädala räätsamatk ning Kõrvemaal metsik jalgsimatk päikesetõusul.

Toit

Söögiteemalisi üritusi jagub sel korral nii Lõuna- kui ka Põhja-Eestisse: Lahemaal toimub restoranide nädal koos sõpradega, Lõuna-Eestis üritus nimega Otepää Maitsed. Vaata, mis restoranid osalevad ja mida süüa pakutakse. Ka laua võiks ette ära broneerida, sest mõlemad üritused on väga populaarsed.

Muuseum

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis on näitus «Uneversum. Unede torn». Tallinna Teletornis näeb Jaan Künnapi fotonäitust «Sõlmed ja pleisid» ning Kadrioru Kunstimuuseumis näitus «Kohanemise kunst», mis püüab kunsti abil nihestada kultuuri ja looduse vahelisi piire, kaasates nüüdiskunstnikke ja muuseumi kogude teoseid, mis räägivad kaasa liigirikkuse, sõltuvussuhete, ökoärevuse ja jätkusuutlikkuse teemadel.

Tallinnas on käimas ka Fotokuu. Rakveres jällegi saab minna loengule: Fred Puss «Eesti perekonnanimede kujunemisest».

Muusika

Reedel esineb Põlvas Anna Lea Haamer Trio, Jänedal toimub Urmas Sisaskile pühendatud kontsert «Kummardus tähtede taha» ning Põhja-Tallinnas kontsert Arsis 30 – ikka koos!Tallinnas asuvasse Helitehasesse saab minna kuulama Käärijät ning pühapäeval astub Alexela Kontserdimajas üles Queen Real Tribute.

Muu

Kui on peotuju, mine Unibet Arenale ja saa osa aasta kõige meeldejäävamast üritusest! Oktoberfest Tallinnal saad kogeda tõelist Baieri õhkkonda, nautida erinevaid mänge, suupisteid ja autentset õlut otse Münchenist.

Rakveres toimub aga Chill(i) Sügispäev, mille raames toimub ka laat, kus kaubeldakse talutoodangu, kästöö ja tööstuskaubaga. Loomulikult ei puudu laadalt ka peakangelane tšilli. Seda krehvtist kangelast on müügil nii purgis kui ka naturaalselt.

Järgmise nädala alguses hakkab ka Tallinn Fashion Week – moegurmaanide lemmiküritus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles