Lühikese aja jooksul on juba mitmendat korda märgatud Loch Nessi «koletist»

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Üks kuulsamaid fotosid Loch Nessist.
Üks kuulsamaid fotosid Loch Nessist. Foto: AP Photo, File/Scanpix

60-aastane arstiõde Fiona Wade väidab, et nägi autoga koju sõites müstilist Loch Nessi olendit, kelle olemasolu ei ole teadlased veel suutnud kinnitanud. See on juba seitsmes registreeritud nägemus sel aastal kuulsast pea 10 meetrise pikkuse kaelaga müstilisest Šoti folklooriolendist. Augustis teatasid Šoti teadlased, et on pannud kokku loodusuurijate tiimi, et koos üheskoos uudsete tehnoloogiate abil saada vastus aastakümneid õhus olnud küsimusele.

Põhja-Šotimaalt Cannichist pärit Fiona märkas autoga koju sõites vees kolme küüru. Naise sõnul ilmutas olend end umbes 40 sekundiks, enne kui naasis sügavasse järve, vahendab The Mirror. 

«See oli midagi, mida ma ei osanud seletada ega põhjendada,» rääkis Fiona. «Kui ma 80ndatel ja 90ndatel tööle sõitsin, möödusin Loch Nessist vähemalt kord nädalas. See on pikka aega olnud minu kodupaik, nii et olen selle piirkonnaga väga tuttav. Lisaks käin järve ääres looduses aega veetmas, kõndimas, telkimas — ma tean ümbruskonda hästi.»

Pilt on illustreeriv. 
Pilt on illustreeriv. Foto: Mysikrysa/Shutterstock

«Ma olen väga ratsionaalne ja teaduslik, kuna see on osa minu tööst. See ei olnud allveelaev. Ma ei ole koletisekütt. Ma lihtsalt ei saa aru, mis see veel olla võis,» lisas naine. Kuna Fiona oli märkamise hetkel autoroolis, ei saanud ta nähtut kaamerale jäädvustada.

Viimane nägemus leidis aset 27. augustil, kui üks iirlanna teatas, et nägi vees lainetust, mis oli iseloomulik suurel kiirusel liikuvale olendile. Päev varem ütles teine iirlane, et nägi järves kühmu. Nelja lapse isa Steve Valentine ütles, et märkas 17. augustil «musta kuju» koos küüruga. 15. juunil külastasid Prantsusmaalt Lyonist pärit Etienne Camel ja tema naine Eliane Loch Nessi ja väitsid, et märkasid pikka tumedat kuju, mis liikus mitu minutit otse veepinna all. Teine turist, USA-st pärit Ceci, ütles, et nägi 31. mail samuti mitu minutit midagi salapärast. 5. aprillil oli Paisleyst pärit Francesca McGarvey väitis, et märkas vees küüru. Kõik seitse märkamist registreeriti Loch Nessi koletiste vaatluste ametlikus registris. Selle koostas Nessie ekspert Gary Campbell, kes on seda teinud alates 1996. aastast.

Augustis toimus Nessie otsimiseks tohutu otsimisoperatsioon, mis hõlmas droone ja kõrgtehnoloogilist komplekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles