TULEVIK ONGI KÄES? Las Vegases avati uus meelelahutuskeskus, mille sarnast varem pole veel nähtud

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Sphere avamine Las Vegases reedel, 29. septembril
Sphere avamine Las Vegases reedel, 29. septembril Foto: AP/Scanpix

Reedel avati Las Vegases eepiline 2,3 miljardit dollarit maksma läinud meelelahutuskoht ja maailma suurim kerakujuline ehitis — Sphere. 20 000 osalejaga seninägemata keskuse avapaugu tegi U2 bänd spetsiaalselt Sphere'i jaoks taaslavastatud 1991. aastate ülimenuka kontserdiga U2:UV Achtung Baby (Live at Sphere).

Las Vegase ajaloo kalleim meelelahutusprojekt MSG Sphere projekt kuulutati välja 2018. aasta veebruaris partnerlusena Madison Square Garden Company (MSG) ja Las Vegas Sands Corporationi vahel.

102 meetrit kõrge ja 157 meetri laiune koht on nüüd maailma suurim mitmesfääriline meelelahutuskeskus, kus asuvad suurimad sise- ja välised LED-ekraanid. Kera sisemised LED-ekraanid toetavad 16K eraldusvõimet, mis tähendab, et see annab edasi nii elutruud pilti, mis tekitab tunde, nagu te ei viibiks enam Las Vegases, vaid oleksitegi visuaalil kujutatud kohas. 

Samal ajal loob ülivõimsa meeleolu Berliini ettevõtte Holoploti välja arendatud uus helisüsteem oma ligikaudu 1600 kõlariga.

Sphere Entertainment Co. panustab suurelt, et uuest kohast saaks järgmise põlvkonna tippmeelelahutuskeskus. Reedese avapaugu tegi U2 bänd, kelle kontsertidest saab seal osa kuni detsembrini. Sphere'i on oodata esinema ka palju teisi artiste üle kogu maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles