NÄDALA REIS Kogemuseta ümber maakera purjetanud Eesti paar põgenes piraatide eest (1)

Küsimusele, kuidas mõjus nii palju koosolemist paari omavahelistele suhetele, naeris Veiko, et kaptenina naisele ülesannete jagamine on ikka keeruline.
Küsimusele, kuidas mõjus nii palju koosolemist paari omavahelistele suhetele, naeris Veiko, et kaptenina naisele ülesannete jagamine on ikka keeruline. Foto: Erakogu

Varem vaid Soome ja Hiiumaale purjetanud Anneli Taal ja Veiko Pedosk, kes nimetavad end täiesti tavalisteks inimesteks, leidsid endas kaks aastat tagasi hulljulguse ja võtsid ette ümbermaailmareisi. Erinevalt paljudest teistest purjetajatest seadsid nad eesmärgiks kahe aastaga Picassoga kodusadamasse naasta ning eelmisel pühapäeval jõudsidki nad lõpuks koju.

Esimese asjana läks keskpäeval Eestisse jõudnud paar vanalinna jalutama, kus mööduja küsis neilt, et kuidas nad juba siin on, kui äsja alles teleris rääkisid: meedia on kirjutanud nii nende reisieelsetest mõtetest kui ka piraatide eest põgenemisest.

Selle taustal saatis paari kaasmaalaste skeptilisus. «Kui me olime sõidus, siis siin peeti igasuguseid üritusi ja oli terve hulk skeptikuid, kes ütlesid, et issand jumal, Bavaria plastpaadiga läksid Hoorni neemele! Keegi ei uskunud, et me hakkama saame,» ütles Veiko.

Tagasi üles