Koolivaheajal perega Rootsi: põnevad paigad, mida koos lastega külastada

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Esimene koolivaheaeg sügisel annab hea võimaluse kodusest rutiinist välja astuda ning veeta kogu perega üks aktiivne puhkus. Naaberriigi Rootsi külastamiseks on sügis üks paremaid aegu, sest nautida saab maalilist ja eriilmelist loodust või külastada hoopis vahvaid vee- ja lõbustusparke.

Halloweeni õudused

Oktoobri lõppu jääv sügisene koolivaheaeg kattub täpselt Halloweeni tähistamisega. Rootsi suurimad lõbustuspargid on selleks pikalt ette valmistanud ja oma atraktsioonid eriti hirmuäratavaks muutnud.

Sel aastal oma 100. aastapäeva tähistanud Liseberg on üks populaarsemaid turismiatraktsioone Rootsis. Göteborgis asuvas lõbustuspargis on üle 40 erineva atraktsiooni ja mängu, lisaks muusika- ja tantsulava ning palju kohvikuid ja restorane. Halloweeni ajaks on lõbustuspargis avatud viis erinevat õuduste maja. Lõbustuspargis kõndides saavad vapraimad külastajad läbida mitmeid hirmuäratavate tegelastega õudusalasid. Tõelist hirmutunnet saab kogeda ka õudusfilmide kinos.

Stockholmi kesklinnas asuv Gröna Lund on Rootsi vanim lõbustuspark, kust leiab 30 atraktsiooni, mitmeid restorane ja muid põnevaid tegevusi. Halloweeni perioodil toimub lõbustuspargis iga päev õuduste paraad, kus erinevad hirmuäratavad karakterid pargi üle võtavad. Külastada saab viite erinevat õuduste maja ja lisaks on kõik tavapärased atraktsioonid saanud uue, Halloweenile sobiliku välimuse. Kui perele Halloween ja õudused ei meeldi, on pargis ka lihtsalt sügisele vastavalt kaunistatud alasid, kus saab värskes õhus sooja kakaod nautida.

Puhka maalilise looduse keskel

Mõnusa sügisilma nautimiseks on Rootsis mitmeid matkaradasid, mis on kergesti ligipääsetavad ja sobivad suurepäraselt ühepäevaseks väljasõiduks. Rootsi loodust ja loomi jõuab üle mere kõige kiiremini avastama DFDS-laevaga, mis sõidab Paldiskist Kapellskäri vaid 10 tunniga.

Ühepäevaseks seikluseks sobilikke matkaradu on Rootsis palju. Näiteks, Rootsile üks iseloomulikumaid matkaradu High Coast Trail kulgeb läbi UNESCO maailmapärandi ala – Hornöbergetist Örnsköldsvikini. Teel saab nautida järske kaljusid, liivarandasid, sügavaid metsi ja heinamaid. Alustades kõige põhjapoolsemast Örnsköldsvikist saab jalutuskäigul näha ka linna tähtsamaid vaatamisväärsusi, nt sadamat, suusahüppemäge ja Stadsträdgårdeni parki. See ligi 5 kilomeetri pikkune matk on sobilik kogu perele.

Glasrikets põdrapargis saab kohtuda põtradega nende looduslikus elupaigas. Giidiga ekskursiooni raames saab katusega haagises külastada põtrasid vaid paari meetri kauguselt. Ei ole välistatud, et tekib võimalus neid majesteetlike loomi ka silitada ja toita. Põtru võib uudistama sõita ka isikliku sõiduvahendiga.

Glasrikets põdrapark.
Glasrikets põdrapark. Foto: META Advisory Group

Sukeldu veealusesse maailma

Rootsist leiab mitmeid suuri veeparke, kus saab koolist või tööst tekkinud pingetest lõõgastuda.

Gustavsvik on Rootsi suurim veeseikluspark, mis asub Kapellskäri sadamast kolmetunnise autosõidu kaugusel Örebro linnas. Veepark on muudetud tõeliseks džungliks, kus kogu perekond saab seigelda «Kadunud linnas» – avastada salapäraseid varemeid, panna oma oskused proovile ronimisseinal ning ujuda lainebasseinis. Veepargis on 6 erinevat veetoru, mille hulgas ka Rootsi pikim, lausa 206-meetrine veeliug. Vanematel on võimalus külastada eraldi saunakeskust, kus saab nautida head toitu, kokteile, sauna ja mullivanni.

Kokpunkteni veepargis on kaheksa korrust erinevaid atraktsioone nii suurtele kui ka väikestele pereliikmetele. Lisaks veetorudele saab Kokpunktenis kogeda VR-prillidega sukeldumist, mille abil muutub tavaline bassein sügavaks ookeaniks. Pärast lõbusõite saab Aqua kinos lõõgastuda ja tunda ennast osana veealusest maailmast. Kokpunkteni tegevusbassein asub ühes Euroopa vanimas linnast Västerås, mis on Kapellskärist kahetunnise autosõidu kaugusel.

Kokpunkteni veekeskus.
Kokpunkteni veekeskus. Foto: META Advisory Group
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles