DIGITIIGRID Soomlased saavad digitaalse reisitunnistusega Suurbritanniasse

reis.postimees.ee
Copy
Digitaalne reisidokument asendab teoorias passi, kuid esialgu soovitatakse soomlastel ka traditsiooniline pass reisile kaasa võtta.
Digitaalne reisidokument asendab teoorias passi, kuid esialgu soovitatakse soomlastel ka traditsiooniline pass reisile kaasa võtta. Foto: Kuvatõmmis raja.fi veebilehelt

Esimene reis nutiseadmesse laetud passiga tehti 1. septembril.

Põhjanaabrid soomlased on alustanud digitaalse reisidokumendi ehk DTC testimist Helsingi ja Suurbritannia vahelistel Finnairi lendudel, teatab reisiuudiste veebileht Matkaviikko. Praktikas tähendab see seda, et need Soome kodanikud, kes endale nutiseadmesse tõmmanud spetsiaalse FIN DTC Pilot äpi, saavad lennata Finnairi lendudega Londonisse, Manchesteri või Edinburghi vaid digitaalse reisidokumendi alusel ja Vantaa lennujaamas eraldi väravast piiri ületades. Soome piirivalve kodulehelt selgub, et enne reisi tuleb politseis koos pärispassiga end registreerimas käia ning 36 kuni 4 tundi enne lendu sellest äpi kaudu ka piirivalvele teada anda. Lisaks soovitatakse inimestel reisile ikkagi kaasa võtta ka paberist pass. 

Lisaks Soomele on digitaalse reisidokumenti kasutamisel esirinda tõusnud Horvaatia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles