ÜLEVAADE Millised sündmused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto: Renee Altrov

Sel nädalavahetusel toimub mitmeid loodusmatkasid, kontserdimajad avavad hooaegasid ning osa saab veel erinevatest laatadest ja õuefestivalidest. Vali oma lemmik välja ja mine kohale!

Loodus

Sügis annab endast märku, on olnud juba esimesed jahedamad ööd ning kaselehed on kolletumas. See aga ei takista looduses matkamist! Tule Taevaskoja avastusretkele e-fat ratastel, jalgsi üle ja ümber Püüsaare raba või päikesetõusu seenejahile Kõrvemaale, mille käigus saab ka rabas supelda ja seenegurmeed nautida.

Mustjõel toimub laternamatk SUP-lauaga või kanuuga rännak, Pakri saartel süstamatk ööbimisega, siis veel jalgsimatk pealkirjaga «Emajõe-Suursoo kadunud talukohad ja teed» ning 4. Alutaguse Elamusmaraton. Muuhulgas on käimas Matsalu Loodusfilmide Festival.

Muusika

Pärnu kontserdimaja hooaja avakontsert kannab nime Mahleri teine. Alexela Kontserdimajas toimub laupäeval midagi erakordset – «Midnight Sun» kontserdil esineb Baltic Sea Philharmonic orkester ning muusikud esitavad kogu kava püstijalu ja mälu järgi. Ka pühapäeval on mõtet minna Alexela Kontserdimajja – The Amy Winehouse Band (UK) toob lavale Amy unustamatu muusika ning parimad hitid.

Sport

Põhjala Tehases toimub Simple Session – maailma üks tuntumaid ekstreemspordisündmusi, kus võistlevad parimad tipptasemel rulasõitjad ja BMX-ratturid.

Muu

Hiiumaal on üritus Vananaistesuvi – toimumas on mitmeid toredaid üritusi: nii väikseid kontserte, kui öiseid armastus-retki, vahvaid õhtusööke ja kohtumisi. Nalja ja naljatlemist on põimitud kõikjale. Samal ajal on Hiiumaal tulemas ka saunapäev.

Tallinnas ootab meid ees Disainiöö Festival ja Disainitänav ning Viimsis Artiumis toimub esimene kultuuri- ja kogukonnafestival PÕHJA KONN!

Tartus tuleb Coctail Week, Olustveres toidulaat ja hoidistemess ning Narva-Jõesuus Silmufestival. Rakveres saaab osa rahvustoitude- ja kultuurifestivalist Kamalammas. Kui oled kaalunud linnast maale kolimist, võib sind huvitada üritus «Maal elamise päev».

Muuseum ja näitus

Filmimuuseumis on lõppemas näitus «Gorikatuur» – põhjalik väljapanek Eesti viljakaima karikaturisti Vello Agori ehk Gori loomingust. Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis on üleval näitus «Uneversum. Unede torn» ning Suurgildi hoones saab veel näha ja mõtiskleda selle üle, «Miks Eesti ei ole kuningriik?»

Juhan Kuusi Dokfoto Keskuses on fotonäitus «Luca Berti. Põhjamaade sina» ning Kadrioru Kunstimuuseumis näitus «Kohanemise kunst», mis püüab kunsti abil nihestada kultuuri ja looduse vahelisi piire, kaasates nüüdiskunstnikke ja muuseumi kogude teoseid, mis räägivad kaasa liigirikkuse, sõltuvussuhete, ökoärevuse ja jätkusuutlikkuse teemadel. Teoste dialoogid pakuvad mõtteainet, milline looduskeskkond ümbritses inimest eri sajanditel ja kuidas suhtus kunstnik keskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles