TURISTILÕKS Eestlastele tuttav reegel jahmatab Itaaliasse reisivaid inimesi

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Reisija on paljastanud lihtsa vea, mida tehes võib puhkusele jõudes juba esimestel minutitel trahvi saada. Eestlaste jaoks on see aga üsna tuttav tegevus. 

Naine nimega Alaya jagas sotsiaalmeedias hoiatust kõikidele neile, kes plaanivad Itaaliasse reisida ning ei soovi oma rahakotti trahvi makstes kergendada. Ta sõnas, et riigi reeglid näevad ette, et kõiki ühistransporti kasutavaid inimesi võidakse trahvida, kui nad oma pileteid ei valideeri.

Alaya ütles, et valideerimata pileti eest võib saada 40-eurose trahvi ning tihti satuvad sellisesse olukorda just asjatundmatud turistid. Ta selgitas, et enne ühistransporti minekut tuleks alati üles otsida kollased valideerimismasinad. Seejärel tuleks pilet sisestada masina pilusse, kuni kõlab tembeldav heli, kirjutab The Sun

Naine sõnas, et ta nägi reisil mitu korda, kuidas inimesed enda teadmatuse tõttu keerulisse olukorda sattusid. «Milanost Varennasse suunduvas rongis pidid kaks paari meie kõrval maksma suure trahvi, sest neil polnud aimugi, et nad ei peaks oma pileteid valideerima,» sõnas naine. Ta ütles, et nägi ka Roomas mitmeid inimesi, kes lausa bussilt maha tõsteti ning seejärel trahvi maksma pidid.

TikTokis jagatud video oli aga paljudele jahmatav ning mitmed inimesed arvasid, et sellised reeglid on mõeldud turistide petmiseks. Üks kommenteerija arvas, et see on turistidele mõeldud lõks ning on veider, et pärast pileti ostmist ei ole see kohe kehtiv.

Mõned inimesed aga jagasid oma nippe, kuidas sellist olukorda vältida. Üks reisija soovitas osta piletid veebist, sest siis valideeritakse sõidupilet automaatselt.

Kui Alaya ütles, et turiste võidakse trahvida 40 euroga, siis tegelikult ulatuvad trahvid kuni 500 euroni. Itaalia ühistransporditeenus ATAC hoiatab oma veebilehel, et kehtiva piletita või ebaregulaarse piletiga reisijatele määratakse trahv 100–500 eurot ning sellele lisandub ka pileti hind ja menetluskulud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles