OHTLIK Seda silti ei tohiks kunagi oma hotellitoa uksele jätta

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hotellitoa ukse külge riputatav silt «palun mitte segada» või «palun koristada» on üsna hea viis hotelli personalile teada anda, et toa ajutine elanik soovib privaatsust või soovib, et tema tuba oleks korras. Siiski on selle sildi kasutamisel ka pahupool, mis võib ööbijale palju kahju tekitada.

Kuigi võiks arvata, et on kasulik hotelli töötajatele oma ruumi seisukorrast vaid lihtsa sildiga teada anda, võib see teistele inimestele edastada täiesti vale sõnumi. Inimesed, kes sellist märgistust hotellis viibimise ajal sageli kasutavad, võivad endale seeläbi hoopis võõraste möödujate soovimatut tähelepanu püüda, kirjutab Express.

Reisieksperdid on hoiatanud, et ukselingi külge jäetud kiri «palun koristada» on tihti heaks märgiks potentsiaalsetele varastele. See näitab, et toas pole hetkel ühtegi inimest ning kui varas on piisavalt kiire, saab ta kergesti tuppa siseneda ning ruumis olevaid esemeid ilma probleemita kaasa võtta. 

Selleks, et hotellis ringi liikuvaid vargaid vältida, soovitatakse ise hotelli valvelauda minna ja neilt toa koristamist paluda. Kui ka see ei tekita piisavalt turvalist tunnet, on võimalik ruumi koristamise ajal hotellitoas viibida ning kindel olla, et ükski võõras tuppa ei satuks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles