SINNA JA TAGASI Purjede all

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Iduettevõtjate regatt, kus osales ka ­majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo. 
Iduettevõtjate regatt, kus osales ka ­majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo. Foto: Sander Ilvest

Augustikuu algul avanes allakirjutanule võimalus veeta paar tundi Tallinna lahel majandusminister Tiit Riisalo ja kahe iduettevõtja seltsis. Riisalo on tuntud kui käbe purjetaja – ta kuulus ka sajandivahetuse paiku ümbermaailmareisi teinud Lennuki meeskonda. Põhjuse purjed heisata andis iduettevõtetele mõeldud Regatta 2023.

Oli kaunis suveõhtu, kui iduvaldkonna säravaimaid esindajad – võiksin vanduda, et ühel jahil läks merele iduettevõtjavõtja, kes kandis seljas värvilt ja teks­tuurilt pärsia vaipa meenutavat pikka mantlit – oma kõikuvais alustes tuult püüdma asusid. Mõistagi kanti päästeveste – tsiteerides kapten Riisalot, on meri «halastamatu, uskumatult halastamatu, isegi 20-kraadises vees on alajahtumiseni vaid loetud tunnid». Selleks, et õigel ajal pääsetud saada, on vaja aga kõigepealt kuidagi vee peal püsida.

Meri on karm ka laevakompaniidele, kes kõvasti sumama peavad. Suure osa oma laevastikust kaugematele vetele tšarterdanud Tallink reklaamib ülepäevast Baltic Queeni kruiisi Eesti ja Rootsi vahel nüüd Ladina-Ameerika teemaga: kõlavad latiinorütmid, pakutakse erikokteile ja Grande Buffet’ menüükaardile on ilmunud maisikook, parihuela mereannisupp ja pico de gallo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles