ROTILAVIIN Rooma populaarse vaatamisväärsuse on üle võtnud närilised

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rooma üks kuulsamaid vaatamisväärsusi on hädas tüütute närilistega, kes on ootamatult ajaloolise paiga täielikult üle võtnud.

Tähelepanuväärne Colosseum on üks Itaalia enimkülastatud vaatamisväärsusi, kuid sel suvel on sinna saabunud ka mõned kutsumata külalised. Rooma linnavõimud on teatanud, et võtavad ette erakorralisi meetmeid, et võidelda tohutu rottide leviku vastu. Turistid on postitanud sotsiaalmeediasse ka videoid, kus on näha rotte  maailma suurima allesjäänud amfiteatri ümbruses jooksmas.

Linna prügiveo juht Sabrina Alfonsi ütles, et nädalavahetusel toimus ka erakorraline sekkumine, et rottide leviku vastu kiiresti võidelda. Tööliste ülesandeks oli püüniste paigaldamine ja prügi koristamine. Arvatakse, et hiljutised kuumalained on probleemile kõvasti kaasa aidanud, kuna turistid on Colosseumi lähedusse jätnud palju veepudeleid, kirjutab Express.

Alfonsi ütles, et linna rotiprobleem on nüüd kontrolli all, kuid lisas, et töö jätkub lähinädalatel nendes linna piirkondades, kus rotid tavaliselt kõige meelsamini elavad.

Rooma on üks maailma rotirohkemaid linnu ja arvatakse, et Itaalia pealinnas elab umbes seitse miljonit närilist. See on rohkem kui kaks ja pool rotti iga kohaliku elaniku kohta. Populaarne turismisihtkoht on rottidele meeldivaks elupaigaks peamiselt seetõttu, et linna tänavatel on palju jäätmeid ja lahtiseid prügikotte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles