VÕTA SUVEST VIIMAST Need on selle nädalavahetuse kõige põnevamad üritused

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Priidu Saart

See nädalavahetus toob endaga kaasa mitu suurt festivali ja loodusmatka. Vaata üle, mis tuleb ja vali lemmik välja.

Loodus

Veel tasub suvesoojusest viimast võtta! Mine näiteks loodusmatkale – sel nädalavahetusel toimub augustikuu rattaretk Lahemaal, kanuumatk Ahjal, laupäevane päikesevaatlus augustis, matk kujulooja Anni Käärstiga ja kahepäevane jalgsimatk hurmaval Hiiumaal.

Muusika

Pühapäeval esineb Kirja mõisas Tõnis Mägi. Kontsert kannab pealkirja «Vestlused Hermanniga». Tallinna kesklinnas Saarineni majas tuleb pühapäeval tummfilmikontsert. Filmilinal esitletakse vanimat teadaolevat Eesti mängufilmi «Laenatud naene», mis valmis 1913. aastal. Tummfilmikontserdi muusikalise poole ning filmile järgneva kontserdi sisustavad tänapäevaste helidega Villu Veski (saksofon), Tiit Kalluste (akordion) ja Robert Jürjendal (kitarr).

Festival

Tallinnas tuleb Food Truck festival ja samas kohas ka Eesti suurim jäätisepidu. Kui kõht täis, võib suunduda Põhja-Tallinnasse Hennessy Urban festivalile, sealt omakorda isetehtud matkaautode festivalile ja lõpetada päeva Koplifestil, kus esinevad Marju Länik, Astra, The Tuberkuloited, Nancy ja Caater.

Viljandi järve rannas rändava sauna festival ning Tarus jällegi Aparaaditehase festival, kus Lisaks Aparaaditehasele pakuvad põnevat festivaliprogrammi ka sealsed head naabrid TYPA keskusest, Plantariumi taimehoovist ja Ajuokse avangaarist.

Muu

Haapsalus ilmutab end Eesti kuulsaim kummitus – käes on «Valge Daami aeg». Jõhvis toimub Kinofestival AWIIFF, mis on esimene rahvusvaheline sõltumatu sõjavastane kinofestival sealkandis. Festivali raames näidatakse enam kui 200 linateost 65st maailma riigist, toimuvad loomeõhtud ja muusikakontserdid. Festivali põhieesmärk – kino vahendusel öelda «Sõjale EI!»

Paide linnas ja Järvamaa teedel toimub Paide Rally, kus on 10 kiiruskatset, igal katsel 2 pealtvaatajate ala.Laupäeval võiks võtta suuna ka Lüübnitsasse, kus toimub sibula- ja kalalaat – muidugi pakutakse seal palju muudki. Laata rikastab kirev kultuuriprogramm, toimuvad erinevad töötoad ja konkursid.

Muinastulede öö

Augusti lõpus süüdatakse alati randades lõkked. Muinastulede öö toimub näiteks Inglirannas, Emajõel, Lennusadamas, Põlvamaal Pahtpää külas ja mitmetes teistes paikades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles