TOHOH Miks Itaalia oma kodanike eine Albaanias kinni maksab?

reis.postimees.ee
Copy
Tambëloriz on piima ja riisi sisaldav puding, mis on üks populaarsemaid Albaania magustoite.
Tambëloriz on piima ja riisi sisaldav puding, mis on üks populaarsemaid Albaania magustoite. Foto: Violetamyftari / Wikimedia Commons

«Idiootide» külm arve soojendas kahe maa vahelisi suhteid.

Albaania ajakirjanduses on pälvinud suurt tähelepanu ühele söögikohale külma arve teinud Itaalia turistide juhtum. Berati linnakeses asuva Gera restorani omanik on Albanian Daily News väljaande andmeil öelnud, et see on tema jaoks esimene kord maksmata lahkuvate klientidega kokku puutuda. Liiatigi olla itaallased enne trepist allatõttamist veel sööke kiita jõudnud.

Video täis kõhu kiuste üllatavalt väledalt põgenevatest Itaalia turistidest leiab Politiko.al veebilehelt.

Neil päevil Albaanias visiidil viibinud Itaalia peaminister Giorgia Meloni käskis Itaaliat Albaanias esindaval suursaadikul minna ja «nende idiootide» restoraniarve kinni maksta. Hilisematel andmetel hüvitas peaminister 80 eurose maksmata arve saatkonna kaudu siiski kinni oma vahenditest, teatab veebiväljaanne Insider.

Itaalia põllumajandusminister ja Meloni lähikondne Francesco Lollobrigida on Reutersile selgitanud, et küsimus oli rahvuslikus uhkuses.

Meloni on ametis 2022. aastast ja esimene naispeaminister Itaalia ajaloos.
Meloni on ametis 2022. aastast ja esimene naispeaminister Itaalia ajaloos. Foto: Euroopa Komisjon (Christophe Licoppe) / WIkimedia Commons
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles