Finnair muudab taas oma pagasireegleid

reis.postimees.ee
Copy
Käsikaalud, mida Finnairi personal on kasutanud pagasi kaalumiseks Helsingi lennujaamas.
Käsikaalud, mida Finnairi personal on kasutanud pagasi kaalumiseks Helsingi lennujaamas. Foto: Loyaltylobby

Soome lennukompanii muutis taas reegleid pardale lubatava käsipagasi osas: sedapuhku puudutab muudatus äriklassi.

Tänavu saja aasta vanuseks saanud Soome lennukompanii Finnair on soliidses eas kompanii kohta teinud tänavu üllatavalt palju radikaalseid muudatusi. Vähesed neist on olnud reisijaile kasulikud. Kevadel muudeti pardaprodukti (kaotades osadelt pikamaalendudelt turistiklassis teise tasuta söögikorra ning asendades Euroopa lendudel äriklassis šampanja vahuveiniga), augustis teatati, et Finnair Plus programmis hakatakse lojaalsust premeerima vaid kulutatud rahasummasid arvesse võttes ning suve hakul vähendati pardale lubatava käsipagasi määra. Lennundusteemaliste uudiste veebileht Loyaltylobby märgib, et äriklassi reisijate puhul on muudatusi tehtud eriti agaralt: kolm korda kahe kuu jooksul. Kui algul lubati näiteks äriklassi reisijail lennukisse kaasa võtta vaid kuni 8 kilo käsipagasit, siis suurendati seda piiri  10 kilole ja augusti keskel teatas Finnair X-is, et äriklassi reisijad tohivad salongi viia kuni 12 kilo pagasit. See kehtib aga kuni kahe kaasavõetava koti (suur ja väike) kohta kokku. 

Superlight turistiklassi pileti ostjatele jääb kehtima kord, et neil tohib olla pardal kaasas vaid kuni 40cm x 30cm x 15cm mõõtmetes väike kott, mis tuleb panna eesoleva istme alla. Pagasiriiulite kasutamine ei ole lubatud.

Finnair teatas 15. augustil uutest muutustest.
Finnair teatas 15. augustil uutest muutustest. Foto: Kuvatõmmis X lehelt

18. augustil teatati, et Finnairi 49-aastane juht Topi Manner lahkub ametist, minnes juhtima Elisat. Veebilehe Aviation.be andmetel jõustub muudatus 1. märtsist 2024. Nordea panga taustaga Manner on aidanud Finnairil agressiivselt kasumit teenida: hiljutises investoritele suunatud prognoosis usub Finnair 2023. aasta tulevat kokkuvõttes sama hea või paremagi kui 2019. aasta, mil saadi kasumit üle 160 miljoni euro. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles