HEA TEADA Populaarsed lennufirmad keelasid ühe pagasitüübi kasutamise

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lennukitega reisijatele pannakse südamele, et nüüd tuleb mõne populaarse lennufirmaga lennates meeles pidada uut käsipagasi reeglit.

Lennufirmad British Airways, easyJet ja Ryanair on keelanud ühte kindlat tüüpi kohvrid, nii et reisijad peaksid olema ettevaatlikud, et uued piirangud lennuplaane ei häiriks, vahendab Metro

Ettevõtted on teatanud, et nende lennukites on keelatud teatud tüüpi nutikotid või sisseehitatud elektroonikaga pagasid, mis võimaldavad kasutada kotti näiteks seadmete laadimiseks, wifi levialas olemiseks ja Bluetoothiga ühenduse loomiseks.

Reeglid on siiski iga lennufirma puhul erinevad. Näiteks ei luba British Airways ühtegi nutikotti ei lennuki pagasiruumi ega ka salongi kaasa võtta, kui kotist pole võimalik akut eemaldada. Kui reisijad plaanivad nutikoti siiski lennuki salongi võtta, peab saama toiteallikat kergesti eemaldada, kuid eemaldatud akut võib siiski kotis hoida. Nutikotti lennuki pagasiruumis hoides peab aga toiteallika kotist eemaldama ja selle endaga salongi kaasa võtma.

Ryanairi lennukitega lennates peab kotist aku välja võtma ja hoidma seda õhus viibimise ajal kotist väljas, olenemata sellest, kas kott läheb pagasiruumi või on see salongis kaasas. Kui kotist akut välja võtta ei saa, siis ei saa ka kotti lennukisse kaasa võtta.

Ka easyJeti lennukites peab kotist aku välja ühendama ning neis õhusõidukites kehtivad samad reeglid, mis teiste lennufirmade puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles