Kuidas näha kahte eksootilist moslemimaad vähem kui 1000 euro eest?

reis.postimees.ee
Copy
Foto: Paul Spijkers / Wikimedia Commons

Alžeeria lennukompanii Air Algerie meelitab külastama turismile hiljuti avanenud Saudi-Araabiat.

Euroopa põhjaosas vähetuntud lennufirma Air Algerie on tulnud välja ebatavalise soodushinnaga erinevate Euroopa sihtpuntide ja Saudi-Araabia suurlinna Jeddahi vahel: ühe suuna pilet maksab umbes 330 eurot äriklassis, edasi-tagasi lend aga umbes 650 eurot äriklassis. Lennata võib Brüsselist, Londonist, Amsterdamist, Marseillest, Milanost, Roomast, Genfist, Lyonist ja teistest Air Algerie teenindatud Euroopa linnadest. Lennud näevad ette lennukivahetust Alžiiris, kus võib ka pikemalt peatuda. Pikemat lendu Jeddahisse opereeritakse suure Airbus 330 lennukiga.

Jeddah merelt nähtuna.
Jeddah merelt nähtuna. Foto: Meshal Obeidallah / Wikimedia Commons

Kui pikalt turismile suletud olnud Saudi-Araabia viisa saamine on nüüd muutunud üsna lihtsaks (viisat väljastatakse ka elektrooniliselt), siis Alžeeria viisa saamine võib olla pisut aeganõudvam. 

Alžiir on kosmopoliitne ja ajalooline
Alžiir on kosmopoliitne ja ajalooline Foto: Damouns (Damien Boilley) / WIkimedia Commons

Eestlastele oleks selle hinna puhul kõige lihtsam kasutada Air Algerie lende algusega Brüsselist, Pariisist, Genfist (alates 30. detsembrist), Milanost või Londonist: Kui kolme esimesse on olemas või tulemas otselennud airBalticuga, siis Milanosse ja Londonisse saab soodsalt ka odavlennufirmadega. Milano puhul väljuvad Air Algerie lennud Malpensa lennuväljalt, kuhu lendab Tallinnast odavlennuliin Wizz Air, Londonis on lennujaamaks Heathrow, kuhu Tallinnast otse ei saa, küll on olemas aga odavlennud Stansteadi, Lutoni ja Gatwicki lennujaamadesse.  

Erinevaid pileteid kombineerides on alati mõistlik jätta nende vahele piisav aeg võimalike hilinemiste puhuks. Ka eksisteerib väike võimalus, et Air Algerie hind on eksitus. 

Reisi on võimalik alustada ühes ja lõpetada teises linnas
Reisi on võimalik alustada ühes ja lõpetada teises linnas Foto: Kuvatõmmis Google Flights lehelt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles