ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Ken Oja

See nädalavahetus toob endaga kaasa mitu suurt toidufestivali ja head muusikaüritust. Vaata üle, mis tuleb ja vali lemmik välja.

Muusika

Pärnus käib orelifestival, Narvas tulevad ooperipäevad, Urissaares kantrifestival ning Reius esineb Kristjan Järvi Ensemble'i kontsertlavastus «Meelte videvik», millega ühtlasi tähistatakse Eesti taasiseseivusmise päeva. Samal teemal toimub Kuressaare lossihoovis «Vaba rahva laul», Tallinnas Harjumäel taasiseseisvumispäeva kontsert ning Narvas laulupiknik.

Loodus

Suvest tasub veel viimast võtta! Tule Võhandule suve-rafting'ule ja päikesevõtukale, Ahjale kanuumatkale, Lahemaale rattaretkele, Taevaskotta e-fat-avastusretkele ratastega või siis Emajõele öisele kanuusõidule.

Toit

Ära söögitegemisega seekord ise vaeva näe – mine parem küüslaugufestivalile, Peipsi toidu tänavale või Haapsalusse tänavatoidufestivalile, mis kannab pealkirja «Haapsalu maitsete promenaad».

Muud huvitavat

Pealinnas toimub Animist Tallinn, mis toob publikuni värske Eesti animatsiooni, rahvusvahelised lühianimatsiooni võistlusprogrammid ja mitmeid eriprogramme. Linastused toimuvad kinos Sõprus ja Kinomajas. Tallinnas toimub ka kunstifestival Fringe.

15.–19. augustini korraldab Vaba Lava Narvas teist korda rahvusvahelist Vabaduse teatrifestivali. Seekordse festivali fookuspiirkondadeks on vabaduse eest sõdiv Ukraina ning Kesk-Aasia riigid, mis peavad endale kujunevas geopoliitilises olukorras uue tee, pidepunktid ja tasakaalu leidma.

Valgas toimub rahvusvaheline militaarajaloo festival, Rakveres vanaaja päevad ning Ruhnus Eesti väikseim kultuurifestival RuhnuRahu, mis ühendab muusika, kunsti, filmi, teatri, looduse ja hea seltskonna suve lõpetamiseks.

Haapsalus saab osa üritusest nimega Wildcards Drag Race, mis on selle suve suurim kogupere kiirendussõu. Vanamõisas toimub käsitöölaat, Pärnus kirjandusfestival ja Põlvamaal HingamisLaulupidu, mis seob endas teadliku hingamise praktikad, pärimuskultuuri, muusika ja looduslähedase eluviisi.

Pärnumaal Kablis tuleb Rannatee Romantikaöö, mis on pühendatud taasiseseisvumisele, mälestustele, koosolemisele ning elamustele merel, maal ja metsas ümber Liivi lahe. Tule naudi hunnitul hulgal hääd kultuuri: muusikat, teatrit, kino ja pärimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles