HIRMUTAV Vaata, mis juhtus reisija jalgadega 25 tundi kestnud lennul

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lennureis võib olla paljudele puhkajatele üks osa põnevast seiklusest, kuid märkamatult võib kõrgel õhus viibimine tekitada ka ootamatuid tervisehädasid. Just nii juhtus ühe reisijaga, kes astus lennukist välja justkui uute jalgadega. 

Austraaliast pärit mees Tom Dowling sai suure šoki osaliseks, kui ta eelmisel nädalal Kreekast Mykonosest koju Austraaliasse jõudis. TikTokis videot jaganud Dowling ütles, et tema jalad olid 25 tundi kestnud reisi ajal nii paistes, et need nägid välja nagu väikesed paksud kabjad, kirjutab New York Post.

Dowlingu video sai sotsiaalmeedias palju tähelepanu ja paljud videot näinud inimesed väljendasid oma muret mehe tervise pärast. Õnneks ütles mees, et turse langes ja Mayo kliiniku arsti Sheldon Shepsi sõnul on jalgade turse lennu ajal levinud ja tavaliselt kahjutu.

Kõige tõenäolisemalt põhjustab jalgade paistetust liikumise puudumine. Sheps selgitas, et pikka aega jalgadega vastu maad toetamine ja sel viisil istumine põhjustab vere kogunemist jalaveenidesse. Samuti suurendab jalgade asend istudes survet jalaveenides. See aitab kaasa jalgade tursele, põhjustades vedeliku lahkumist verest ja liikumist ümbritsevatesse pehmetesse kudedesse.

Ta ütles, et jalgade paistetus ei ole tõsine probleem, kui see kestab vaid lühikest aega, kuid kui see kestab veel mitu tundi pärast aktiivset tegutsemist või on turse ainult ühes jalas koos valuga, siis tasuks pöörduda arsti poole.

Mõned videot näinud inimesed jagasid oma ka kogemusi, kuidas pikamaalennud neile suuri tervisehädasid on tekitanud. Üks kommenteerija sõnas, et samasugune olukord juhtus ka temaga, kui ta eelmisel aastal Ühendkuningriiki lendas ning see oli väga ehmatav. Teine inimene aga jagas, et tema jalad lähevad paiste juba siis, kui ta vaid mõne tunni lennukis viibib. Ta lisas, et paistetuse vältimiseks on ta üritanud iga tunni tagant pisut kõndida, kuid isegi see ei aita.

@thomassdowling They have gone back to normal now 🤣😅 #fatlegs #mykonos #eurosummer2023 #flightissues ♬ original sound - Thomasssssdowling
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles