Lahja lugu kerge kalahõnguga

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Finnairi kaal, millega tavaliselt kaalutakse ahvenaid ja havisid. Üleliigse kaalu eest peab olema valmis maksma.
Finnairi kaal, millega tavaliselt kaalutakse ahvenaid ja havisid. Üleliigse kaalu eest peab olema valmis maksma. Foto: Loyaltylobby.com

Nädalapäevad tagasi astusin Tallinnas Finnairi lennukisse. Ma ei liikunud eriti kiiresti, sest ülestikku olin jalga vedanud kaks paari pükse, selga pannud aga kõik riideesemed, mida vaja võis minna. Ma reisin Finnairi uue Superlighti piletiga ja tundsin end nagu morsk rannaliival.

Mis teha: Finnairi Superlighti pilet – see polnud odavam kui harjumuspärane – lubab salongi kaasa võtta vaid ühe väikse pambukese maksimummõõtudega 40 cm x 30 cm x 15 cm ning selle ruumi täitsid laadija, arvuti ja raamatud. Et Superlight-reisijaid tavalistest reisijatest eristada, pannakse pambukesele lennule registreerides külge kollane lindike, mis näitab, et seda kotti ei tohi panna normaalsete reisijate kombel pagasiriiulile: märss tuleb lükata eesoleva istme alla. Õnneks tuli alandav lindike turvakontrollis iseenesest küljest, kuid kotikese litsusin sellegipoolest sinna, kuhu kästud. Lennureisijaile meeldib ju kannatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles