EKSPERT HOIATAB Põhjus, miks ei tasuks kunagi oma lennupiletist pilti teha

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Puhkuse ajal on üsna oluline meeles pidada erinevaid ohutusnõuandeid, et varguseid ja ebameeldivaid olukordi vältida. Eksperdid on nüüd selgitanud, et reisijad peaksid vältima isegi süütuid toiminguid, nagu näiteks oma pardakaardi pildi sotsiaalmeediasse postitamine. Kuigi piletil on ainult nimi, lennuandmed ja istekoha number, seab see inimesi ohtu.

Selgub, et pardakaartidel on teave, mis küberturvalisuse ekspertide sõnul võib aidata kurjategijatel reisijatelt varastada. Adrianus Warmenhoven ettevõttest NordVPN märkis, et vargad saavad lennupiletitel olevat teavet kasutada, et inimeste kontodele ligi pääseda.

Ta ütles Daily Mailile, et isegi kui pildil on näha ainult lennupileti vöötkood, saavad häkkerid seda skännida ja leida infot, nagu reisija täisnimi, broneeringu number ja mõnikord isegi kontaktandmed.

See tähendab, et nad saavad kasutada neid andmeid, et pääseda reisija lennufirma kontole, muuta lennu üksikasju, tühistada lend või isegi toime panna identiteedivargus. Lisaks võivad nad seda teavet kasutada inimese maksekaartide kasutamiseks või raha varastamiseks, kirjutab Daily Star.

Seetõttu tuleks olla ettevaatlik ja veenduda, et kõikide kontode andmed oleksid privaatsed, ning ei postita pilte ametlikest piletitest. Lisaks soovitab ekspert olla tähelepanelik ka avalike wifi-võrkude kasutamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles