ÜLEVAADE Suvised üritused, mida sel nädalavahetusel külastada tasub

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Renee Altrov

Suveilm on kuhugi kaotsi läinud, aga mis sellest – üritused seepärast ära ei jää. Vaata, mis sel nädalavahetusel üle Eesti toimub ja mine naudi mõnusat augustikuud.

Laupäeval toimub Karksi kihelkonnas tasuta perepäev, mis kannab pealkirja «Mulgimaa peremäng». Päeva jooksul tuleb läbida kuus põnevat punkti, mis on avatud kell 12.00–18.00. Mängupunkte läbides saab maitsta kohalikke maitseid ja leida koju kaasavõtmiseks ehedat käsitööd või kohalikku toodangut.

Väike-Maarja vallas Ao külas toimub laupäeval Wähja festival, kus tutvustatakse eestimaist jõevähki – kes see iidne jõeloom on, kuidas teda jätkusuutlikult püüda, valmistada ja süüa. Kohal on vähiteadlased, keskkonnaamet tutvustab vähi võõrliike, toimub vähkide näidispüük ning külastajatele pakutakse erinevaid vähjaroogasid keedetud vähkidest kuni vähjajäätiseni välja. Üles seatakse ka Eesti suurima kerisega pop-up-saun.

Tartu on sel nädalal aga armastuse päralt – vabaõhuüritus Tartuff toob publiku ette filmid, millest igaüks kõneleb otseselt või kaudselt armastusest, andes kõikidele vaatajatele võimaluse kogeda kino ja armastuse võlu. Samal ajal käib Tartus ka toidu- ja veinifestival.

Reede õhtul esineb Pärnus Villa Ammende aias SUME suvekontsertide raames ansambel Puuluup ja laupäeval samas kohas Trad. Attack!

Haapsalus toimub sel nädalavahetusel Augustibluus, mille kavasse kuuluvad peakontserdid Haapsalu piiskopilinnuses, akustiline programm vanas raudteejaamas, pühapäevane gospelkontsert Haapsalu toomkirikus ning paljud väiksemad etteasted vabaõhulavadel üle linna. Festivali ööklubi seab end sisse Haapsalu kultuurikeskuses.

Tallinnas toimuvatest suurimatest üritustest tasub välja tuua Ironmani võistluse, Birgitta festivali, mis toimub Pirita kloostri varemetes, ja kolmandaks Depeche Mode'i kontserti, mida saab minna kuulama Tallinna lauluväljakule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles