HOIATUS Liiva all peituvad mürgised olendid külvavad brittide seas paanikat

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Zapylaiev Kostiantyn/Shutterstock

Britte on kutsutud üles jälgima ja olema hoolsad rannikurandades pärast seda, kui inimesi on liiva sees peituv mürgine olend nõelanud, vahendab The Sun.

Walesi rannikul Angleseyst leitud rästikmerilohe on tekitanud paanikat ja vallandanud hoiatuse, mis katab kõiki saare randu. Need mürgised kalad lebavad liiva all, mistõttu on neid raske märgata.

Asjatundjate sõnul jätavad nad välja paistma terava otsaga ogasid, millele peale astudes võib saada tugeva valu osaliseks. Mõned on toonud valu kirjeldamiseks paralleele sünnitamisega. Kõige intensiivsem tulitav valu hakkab pihta umbes 30 minuti jooksul pärast nõelamist.

rästikmerilohe
rästikmerilohe Foto: Halyna Tymochko/Shutterstock

Üks mürgisele ogale peale astunud mees kirjeldas oma valu järgmiselt: «See algas kell kolm öösel, nagu oleks mul paanikahoog. Pulss oli laes. Naljakas, see ei ole praegu valus, aga mu süda lööb jätkuvalt kiiresti, kõrvus heliseb ja mul on peapööritus».

Rannavalve parim nõuanne on kanda liival liikudes jalatseid.

Kalade pikkus on kuni 10 cm ja neid leidub tavaliselt kaldajoonele lähemal. Levinumad avalduvad sümptomid peale astudes on turse, tuimus ja sügelus.

Halvimatel juhtudel on inimestel tekkinud hingamis- ja südameprobleemid ning madal vererõhk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles