Prantsusmaale reisivaid turiste hoiatatakse ohtliku haiguse eest (1)

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Prantsusmaa on andnud turistidele ja kohalikele elanikele reisihoiatuse potentsiaalselt tõsise haiguse puhangu tõttu mõnes riigi piirkonnas. Riigi tervishoiueksperdid paluvad inimestel olla valvsad.

Sel suvel Prantsusmaale puhkusele suunduvaid reisijaid hoiatatakse riigis puhkenud tõsise haiguspuhangu eest. Turistidele pannakse südamele, et nad jälgiksid puukentsefaliidi tekkimist, sest riigi mõnes piirkonnas on tuvastatud kokku 61 juhtumit, millest 94 protsenti juhtudest on lõppenud haiglaraviga, teatab Wales Online. Siiski väärib märkimist, et surmajuhtumeid ei ole siiani olnud.

Auvergne-Rhône Alpes'i piirkonda on peetud üheks suurimaks puukentsefaliidi levialaks Prantsusmaal ning seal asuva Haute-Savoie departemangus on esinenud kahe aasta jooksul kõige rohkem haigusjuhtudest. Nüüd teatati juhtumitest ka samas piirkonnas asuva Ardèche'i departemangus.

Puukentsefaliit kandub inimestele edasi puugihammustustega ning peamiselt võib puukidega kokku puutuda niisketel metsaaladel. Seega võivad ohtlikud olla telkimine, matkamine või seente korjamine. Nakkus võib ülekandumisel põhjustada tõsisemaid terviseprobleeme, kuna see mõjutab olulisel osal juhtudest kesknärvisüsteemi (aju ja seljaaju). Samuti võib see mitmeks aastaks põhjustada neuroloogilisi probleeme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles