OLE VALMIS Augustis võib Hispaania hotellides valitseda puhaste linade ja rätikute põud

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Turistid, kes järgmisel kuul Hispaaniasse puhkama lähevad, võiksid igaks juhuks kaasa võtta ka linad ja rätikud, sest tulemas on streik, mis võib hotellid puhtast voodipesust ilma jätta.

Hispaania Baleaaride saarestikus võib alates 1. augustist tekkida hotellides suuri probleeme, kui vaidlusi lähiajal lahendada ei õnnestu. Riigi saarte pesumajade töötajaid esindav ametiühing on öelnud, et kui palkade ja töötingimuste osas muutusi ei toimu, lõpetavad nad uue kuu alguses töötamise, kirjutab LADBible

Siiani on pesumajade töötajatele pakutud palgatõusuks umbes 20 eurot, mis tähendaks, et kuupalk tõuseks umbes 1100 euroni. Töötajad ei ole aga pakkumisega rahul ja soovivad suuremat palgatõusu ning vähemalt kahte järjestikust vaba päeva töönädala sees.

Väidetavalt pesevad paljud Ibiza hotellid oma külastajate pesu ise, seega ei pruugi streik hotellide tööd oluliselt mõjutada, kuid paljud Menorcal ja Mallorcal asuvad ööbimiskohad võivad tööseisu korral tõsiselt hätta jääda.

Ametiühingu peasekretär Miguel Pardo sõnas, et kui pesumajade töötajate vaidlused jätkuvad, võib see olla piirkonna turismile katastroofiline. Ilma puhaste linade ja rätikuteta muutub hotellides ööbimine peaaegu võimatuks.

Paremate tingimuste eest seisab umbes 1500 töötajat ning nad kõik on valmis augusti alguses töö pooleli jätma, kui läbirääkimistel sobivaid lahendusi ei leita. Lisaks palgale ja järjestikustele puhkepäevadele soovivad töötajad lisatasu öötöö eest ja paremaid regulatsioone puhkeaja osas.

Kohalikud hotellid ei ole veel olukorda kommenteerinud, kuid kui enne 1. augustit kokkuleppeni ei jõuta, siis peavad turistid leidma alternatiivse viisi puhaste rätikute ja voodilinade leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles