2024. aasta teatud päevadel on Helsingi hotellihinnad täiesti kosmiliseks läinud

reis.postimees.ee
Copy
Radisson on üks väheseid valdavalt väljamüüdud kontserdipäevadeks veel Helsingisse tube pakkuvaid hotellikette. Kodulehel algavad hinnad 725 eurost öö kohta, mis on pea kümme korda suurem summast, millega samal päeval saaks majutuse Tallinnas.
Radisson on üks väheseid valdavalt väljamüüdud kontserdipäevadeks veel Helsingisse tube pakkuvaid hotellikette. Kodulehel algavad hinnad 725 eurost öö kohta, mis on pea kümme korda suurem summast, millega samal päeval saaks majutuse Tallinnas. Foto: Kuvatõmmis Radissoni hotelliketi kodulehelt
Ühe öö majutus Soome pealinnas võib 2024. aasta juulikuu lõpus maksta kõvasti üle Eesti alampalgaga võrdse summa. Mis on põhjuseks? 
 

Põhjuseks on ansambel Coldplay poolt väljakuulutatud tuur.Coldplay esineb Helsingis 28. juulil 2024 ning ajalehe Helsingin Sanomat andmeil hakkasid hotellihinnad kohe pärast uudise ilmsikstulekut kõrgustesse vihisema.

Populaarse broneeringulehe Booking.com andmeil küsivad näiteks kõik Helsingi kesklinna Radissonid tuleva aasta  28. juulist kuni 29. juulini öö eest 899 eurot ning sama hinda tahab ka Espoos olev Radisson. Kolmetärnihotell Finn lepib 659 euroga, üksnes hostell Diana Park kaubitseb voodikohaga kaheksa inimese toas vaid 47 eurot küsides.  Valikut väga pole: kuni 97% Helsingi majutuspaikadest on Booking.com andmeil juba kinni pandud. Tavapärasest palju kõrgemad on hotellihinnad Helsingis vähemasti juulikuu lõpuni.

Wikipedia andmeil on Coldplay 1997. aastal Londonis asutatud Briti rokkbänd. Eelmüük 2024. aasta tuuri kontseditele (mis leiavad aset ka näiteks Düsseldorfis, Dublinis ja Münchenis) toimus 25. juulil, tavapiletite müük algab 28. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles