Barcelona kuulsas poes võib nüüd turistide lemmiktegevuse eest trahvi saada

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Barcelona populaarne pood on pannud poe ette turiste hoiatava sildi, millel on kirjas, et neilt võetakse tasu, kui nad lahkuvad poest midagi ostmata.

Hispaania linna ajalooline delikatesse müüv kauplus Queviures Múrria on väikese trahvi määranud seetõttu, et neil on poes selfie'sid tegevatest külastajatest küllalt. Esimest korda 1898. aastal avatud poes on tuntud antiikne kell ja mahagonist mööbel, mis muudavad poe populaarseks vaatamisväärsuseks, kirjutab Express

Pood on aga nüüd hoiatanud, et kui turistid sisenevad vaid pildistamiseks ja väljuvad midagi ostmata, võidakse neilt küsida viis eurot inimese kohta. Uus reegel on kirjas ka sildil kaupluse aknal. 

iNewsi andmetel sündis uus silt poe töötajate vahelise nalja tulemusena ja kellelegi pole veel süüdistust esitatud. Poe juhataja Toni Merino ütles, et nad ei ole veel inimestelt raha nõudnud, kuid tegelikult pole hoiatus vaid nalja pärast aknale pandud. Kauplus jagas postitust sildi kohta ka Instagramis ja selgitas, et see on mõeldud vaid turistide heidutamiseks.

Poodi on tunnustatud turismiobjektide ja Barcelona linnavolikogu auhindadega, mistõttu on see paljudele turistidele oluline vaatamisväärsus.

Statista andmetel käis Barcelonas 2022. aastal 99 miljonit turisti, kes viibisid linnas rohkem kui ööpäeva. Lisaks on see populaarne linn üks Euroopa kuulsamaid turismisihtkohti.

Pinged turistide ja kohalike vahel on viimasel ajal tõusnud, sest elanikud kurdavad ülerahvastatud tänavate ja liigse müra üle. Eriti suur probleem on linna ajaloolises piirkonnas, kus on kitsad tänavad ja rohkelt butiike. Linn on aga teatanud plaanist tõsta turistimakse kruiisituristide, keda süüdistatakse peamiselt linna ülerahvastatuse probleemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles